Sökning: "Liquid Waste"
Visar resultat 6 - 10 av 145 uppsatser innehållade orden Liquid Waste.
6. Minskning av matsvinn i hushållen: olika analysmetoder, liknande resultat : en litteraturstudie
Magister-uppsats, SLU/Dept. of Energy and TechnologySammanfattning : Minskning av matsvinn är ett av delmålen i FN:s Agenda 2030, en handlingsplan för omställning till ett hållbart samhälle. Globalt ska matsvinnet halveras per person i butik och konsumentled och minskas längs hela livsmedelskedjan till år 2030. LÄS MER
7. Identification of Vanadium-Binding Ligands in White Wine
Kandidat-uppsats, Örebro universitet/Institutionen för naturvetenskap och teknikSammanfattning : Vanadin är en värdefull metall och kan lakas ur LD (Linz-Donawitz)-slagg med hjälp av vin. Ligander i vinet som lakar vanadin från LD-slagg studerades i denna rapport med mål att identifiera några av deras egenskaper såsom apparent molekylmassa och spektral information. LÄS MER
8. Kontinuerlig rötning med hydrokol för högre biogasutbyte
Master-uppsats, Karlstads universitet/Fakulteten för hälsa, natur- och teknikvetenskap (from 2013)Sammanfattning : Befolkningsökningen och därmed efterfrågan på energikällor som tillhandahålls från fossila bränslen leder till allvarliga miljöproblem på grund av utsläpp av växthusgaser. En annan utmaning är att effektivt hantera organisk avfall som till exempel matavfall som genereras världen över. LÄS MER
9. Dynamic Modeling of Heat Power System : Modeling of a Heat Power System Using Physical and Data-driven Methods and Investigation of a Moving Boundary Method
Master-uppsats, KTH/Skolan för elektroteknik och datavetenskap (EECS)Sammanfattning : Our society is becoming more and more electrified every day. However, a significant portion of the world’s electricity generation relies on the combustion of fossil fuels to produce heat, which is subsequently harnessed to generate electricity. One way of generating electricity from heat is by utilizing a Rankine cycle. LÄS MER
10. Fouling modelling in a UHT unit based on plant data.
Master-uppsats, Lunds universitet/Livsmedelsteknik och nutrition (master)Sammanfattning : Heat treatment of dairy products is essential for food safety, one way to perform this is ultra-high temperature (UHT) processing. During the process, macronutrients and minerals form fouling deposits which impairs heat transfer. Eventually the fouling needs to be removed chemically by alkaline and acidic detergents. LÄS MER