Sökning: "Locally Produced Food"
Visar resultat 31 - 35 av 129 uppsatser innehållade orden Locally Produced Food.
31. Pedagogisk odling i grundskolan : kunskap, praktik och skörd för framtidens skolmat
Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Biosystems and Technology (from 130101)Sammanfattning : Livsmedelsproduktionen står för ungefär 26 procent av världens globala utsläpp av växthusgaser och har därmed en stor inverkan på planetens klimat och ekosystem. Sverige importerar majoriteten av de grönsaker och frukter som konsumeras i landet. LÄS MER
32. Recharge
Kandidat-uppsats, KTH/ArkitekturSammanfattning : Recharge är en laddstation för elbilar med lokalproducerad el och en mötesplats för lokala och regionala aktörer att samlas, nätverka och utöva sina småskaliga verksamheter på. Projektet grundar sig i en undersökning av motorvägens roll på landsbygden. LÄS MER
33. Has CSR started to sell? Based on the Covid-19 pandemic : An insight from consumers’ perspective
Kandidat-uppsats, Högskolan Kristianstad/Fakulteten för ekonomiSammanfattning : The purpose of this thesis is to explore if consumers evaluate CSR more into their purchase criterion compared to before the Covid-19 pandemic. CSR activities, consumer buying behavior, and CSR as a purchase criterion were combined in a conceptual framework. The consumer decision-making model was used as a framework in consumer buying behavior. LÄS MER
34. Hållbara skolmåltider : En enkätstudie om hur Sveriges kommuner arbetar med inköp och servering av hållbara livsmedel
Kandidat-uppsats, Umeå universitet/Institutionen för kost- och måltidsvetenskapSammanfattning : Bakgrund Cirka 20–30% av de globala utsläppen av växthusgaser kommer från livsmedelssektorn. I dagsläget serveras två miljoner måltider inom skola och förskola dagligen. Det finns stora möjligheter att reducera växthusgasutsläppen med hjälp av hållbara skolmåltider. LÄS MER
35. Lokalproducerade livsmedel och bygdegemenskap : en studie om hur kommuntjänstepersoner och lantbrukare i Vingåkers kommun förhåller sig till närproducerat och ekologisk produktion
Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Urban and Rural DevelopmentSammanfattning : Enligt Sveriges nationella livsmedelsstrategi ska den totala livsmedelsproduktionen i Sverige öka. Strategin ska bland annat bidra till att närproducerade- och ekologiska livsmedel ökar. Bland målen i livsmedelsstrategin finns också ett mål om att 60 procent av maten som serveras inom kommunala verksamheter ska vara ekologisk till 2030. LÄS MER