Sökning: "Locally Produced Food"

Visar resultat 26 - 30 av 129 uppsatser innehållade orden Locally Produced Food.

  1. 26. Konsumenters inställning till lokalproducerade livsmedel och svensk livsmedelsproduktion : samt vad det finns för utmaningar och möjligheter för verksamheter som erbjuder detta

    Kandidat-uppsats, Södertörns högskola/Miljövetenskap

    Författare :Elin Björklund; Lisa Jörnstedt; [2022]
    Nyckelord :food safety; small scale; locally produced; consumer and attitude.; livsmedelssäkerhet; småskalighet; lokalproducerat; konsument och inställning.;

    Sammanfattning : Behovet av att se över kopplingarna mellan livsmedelsförsörjningen, hållbarhet och suveränitet - vid tillhandahållandet av livsmedel - har ökat i och med en instabil och osäker omvärld. En ökad lokal och småskalig livsmedelsproduktion skulle på ett nationellt plan kunna göra livsmedelssystemet mer robust och resilient vid eventuella störningar. LÄS MER

  2. 27. Alberga odlingskooperativ: folkets hus, grönsaksodling & marknad

    Kandidat-uppsats, KTH/Arkitektur

    Författare :Kirthana Piraisoody; [2022]
    Nyckelord :landsbygd; Eskilstuna Kommun; folketshus; självförsörjning; matproduktion; odlingskooperativ; marknad; limträ; integrerat solcellstak; hållbarhet; konstruktion;

    Sammanfattning : The project area Alberga is a locality in Eskilstuna municipality. This project is based on the Sustainable Development Goal 1 – No poverty, more particularly sub-goal 1:5 Build resilience to economic, social, and environmental disasters which partially is about achieving a higher degree of self-sustainability. LÄS MER

  3. 28. Alkaline Protein Extraction of Oat Bran and Oat Endosperm Flour - the Effect of pH during Extraction and Precipitation

    Master-uppsats, Lunds universitet/Livsmedelsteknik och nutrition (master)

    Författare :Bella Nielsen; Alva Rodhe; [2021]
    Nyckelord :Oats; Protein; Alkaline extraction; Protein extraction; Plant-based proteins; Oat protein; Oat bran; Oat endosperm; Iso-electric precipitation; Food engineering; Technology and Engineering; Agriculture and Food Sciences;

    Sammanfattning : An increased understanding of the negative impacts of animal-based proteins, on both environment and health, has led to a rise in the demand for plant-based proteins. To meet the demands, conventional crops must be efficiently utilized. LÄS MER

  4. 29. Relation between αs1-casein, proteolytic activity and composition of milk from Swedish goats

    Master-uppsats, SLU/Department of Molecular Sciences

    Författare :Emma Larsson; [2021]
    Nyckelord :swedish goat milk; αs1-casein; total proteolysis; plasmin; plasminogen; spectrophotometry;

    Sammanfattning : In the recent decade, locally produced food has gained in interest among Swedish consumers. Consumer values for buying local food has to do with concerns about diversity, purity and authenticity of food as well as a desire to support rural areas. One type of product that has gained in interest is locally produced goat cheese. LÄS MER

  5. 30. Consumers' attitude towards locally produced food products : a study on how the Covid-19 pandemic might have affected consumers attitudes

    Kandidat-uppsats, Högskolan Kristianstad/Fakulteten för ekonomi

    Författare :Johanna Pedersen; Lukas Hansson; [2021]
    Nyckelord :;

    Sammanfattning : .... LÄS MER