Sökning: "Sufficiency Economy"
Visar resultat 1 - 5 av 39 uppsatser innehållade orden Sufficiency Economy.
1. Concrete Limits: A sociometabolic analysis of the feasibility of the Circular Economy approach for the concrete sector
Master-uppsats, Lunds universitet/Internationella miljöinstitutetSammanfattning : The concrete sector is a major contributor to global greenhouse gas emissions; consumes substantial amounts of natural resources and serves as a significant source of global waste. The Circular Economy approach has been put forward as the solution to these environmental issues, but the overall effectiveness of the approach has been called into question by existing research. LÄS MER
2. Assessment of oyster mushroom production employing urban-based materials in Stockholm Stad
Master-uppsats, KTH/Hållbar utveckling, miljövetenskap och teknikSammanfattning : This thesis investigates the opportunities and challenges regarding urban oyster mushroomproduction (Pleurotus Ostreatus) employing urban-based materials in Stockholm Stad as agrowing medium. Additionally, the availability of the five most suitable substrates has beenfurther explored with the indicator’s availability in Stockholm Stad, and the Biologicalefficiency (BE%) for a suitable growing medium and the quantity of the substrates have beenmapped out. LÄS MER
3. Circular Food Systems : A content and discourse analysis of the Swedish case
Master-uppsats, KTH/Hållbar utveckling, miljövetenskap och teknikSammanfattning : As most sectors today, the food sector is discussing how it can contribute towards a more sustainable society. One model that has received increased attention over the last decade is the circular economy (CE). LÄS MER
4. Ökade produktionskostnader och krisberedskap : en intervjustudie från ekologiska nötköttsproducenters perspektiv
Master-uppsats, SLU/Dept. of Urban and Rural DevelopmentSammanfattning : Kriget i Ukraina har bidragit till stora utmaningar för dagens producenter i form av ökade produktionskostnader. Kostnader för insatsvaror, el och drivmedel har skjutit i höjden vilket har bidragit till att lantbrukare tvingats skära ner sin produktion eller i vissa fall lägga ner den helt (LRF 2022b). LÄS MER
5. Möjligheterna att skapa resiliens inom livsmedelsproduktionen : En analys av Gävleborgs utvecklingsmöjligheter med livsmedelsproducenters perspektiv
Kandidat-uppsats, Högskolan i Gävle/MiljövetenskapSammanfattning : Sveriges självförsörjningsgrad av livsmedel har minskat från 75 procent på 90-talet fram till dagens 50 procent, samtidigt minskar landets åkermarker och jordbruksföretagen avvecklas. Sommaren 2018 var en av de varmaste sommarperioder som uppmätts, ett år där en stor del av Sverige drabbades av torka. LÄS MER