Sökning: "cookbooks"

Visar resultat 6 - 10 av 19 uppsatser innehållade ordet cookbooks.

  1. 6. Gastronomy as a tool for peace and resistance in the Holy Land

    Master-uppsats,

    Författare :Ulrica Söderlind; [2019]
    Nyckelord :Gastronomy; The Holy Land; peace; conflict; religion; interfaith relations; resistance; food; beverage; education; sacred order;

    Sammanfattning : This thesis is a study within the international master program “Religion in Peace and Conflict” at the department of theology at Uppsala University. The study should be seen as a microstudy over the role gastronomy plays as a tool for peace and resistance in the Holy Land. LÄS MER

  2. 7. Att sylta eller inte sylta : En analys av fermenteringsmetoder beskrivna i svenska kok- och hushållsböcker under perioden 1736 - 1920

    Kandidat-uppsats, Umeå universitet/Enheten för restauranghögskolan

    Författare :Oskar Eklund; Dan Eriksson; [2019]
    Nyckelord :Fermentation; History; Household; cookbooks; Meal history; Fermentering; Historia; Hushåll; Kokböcker; Måltidshistoria;

    Sammanfattning : Historiskt sett har fermenteringsmetoder främst använts för livsmedelskonservering, och därmed i överlevnadssyfte. Idag växer intresset för fermentering men utifrån nya intresseområden såsom för det ökade näringsinnehållet och metodernas smakförhöjande egenskaper. LÄS MER

  3. 8. Burgarkonstnärer och sensuella citroner – en analys av hur samhälleliga individualiseringsprocesser tar sig uttryck i kokböcker

    Kandidat-uppsats, Lunds universitet/Avdelningen för etnologi

    Författare :Mina Beik; [2019]
    Nyckelord :cookbooks; lifestyle; aestheticization; individualization; body; Cultural Sciences;

    Sammanfattning : Title: Burger artists and sensual lemons – an analysis of how societal individualization processes manifest themselves in cookbooks The aim of this bachelor thesis in ethnology is to examine in which ways the prevalent individualistic discourse of our time is visible in the cookbook genre. The analysis has been made with the help of five cookbooks and one diet book, ranging from the 1960s to the 2010s, where both text and images have been analyzed. LÄS MER

  4. 9. Kokboken : En resa från 1755-1951

    Kandidat-uppsats, Umeå universitet/Enheten för restauranghögskolan

    Författare :Emil Gredmo; Peter Stenman; [2018]
    Nyckelord :Cookbooks; recipes; foreword; authors; technology; Kokböcker; recept; förord; författare; teknik;

    Sammanfattning : Hur kokböckers utformning och innehåll har förändrats är ett område som inte har undersökts i större utsträckning. Kokböcker är en del av kulturers måltidshistoria vilket kan ge en insyn till vem maten lagades samt vilken mat som tillagades. LÄS MER

  5. 10. Worth it? - A visual reading of spectacle, food porn and culinary capital in YouTube food media

    Kandidat-uppsats, Lunds universitet/Avdelningen för konsthistoria och visuella studier

    Författare :Josefin Larsson; [2018]
    Nyckelord :Food; Visuality; Youtube; “Worth it”; Spectacle; Food porn; Culinary capital; Cultural Sciences; Arts and Architecture;

    Sammanfattning : Studies on food media rarely engage with the visual aspects. If it does it is mostly concerning cookbooks, television and film. This thesis will take another approach by examining food media on YouTube, through the YouTube channel Buzzfeed and their series “Worth it”. LÄS MER