Sökning: "dairy consumption"
Visar resultat 16 - 20 av 153 uppsatser innehållade orden dairy consumption.
16. Product development of side-stream press cake through fermentation
Master-uppsats, Lunds universitet/Livsmedelsteknik och nutrition (master)Sammanfattning : People in the EU are increasingly turning towards eating more plant-based foods with a lower climate impact than meat and dairy products. The subsequent increase in the production of plant-based products has resulted in large volumes of side-stream press cake, which up until now has mainly been used for animal fodder. LÄS MER
17. Biokol som tillsats i vallensilage utfodrat till mjölkraskvigor : inverkan på konsumtionsförmåga, smältbarhet, träckens konsistens och färg, samt djurens renhet
Master-uppsats, SLU/Dept. of Animal Nutrition and ManagementSammanfattning : Biokol är en produkt som tillverkas av organiskt material eller biomassa i en process som kallas pyrolys, då materialet upphettas i en temperatur från 350 till 1000 ̊C i en syrefri miljö. Biokol är lagringsstabil under lång tid innan den bryts ned och fungerar därför som kolsänka. LÄS MER
18. Celltalet i mjölk hos svenska mjölkgetter
Uppsats för yrkesexamina på avancerad nivå, SLU/Dept. of Clinical SciencesSammanfattning : Hos mjölkkor är celltalsanalyser av mjölken ett frekvent använt mått som indikator på mjölkens kvalité och kons hälsostatus. Ett ökat celltal i mjölken beror hos kor främst på juverinflammation och detta används som en indikator för juverhälsa både på individ- och besättningsnivå. LÄS MER
19. Policies for reduced consumption of animal-sourced food: What influences acceptability?
Master-uppsats, Stockholms universitet/Stockholm Resilience CentreSammanfattning : The food industry is one of the main contributors to anthropogenic emissions of greenhouse gases. The greatest impact is caused by production of animal-sourced foods. To reduce the planetary burden, a dietary shift from animal-based to more plant-based foods is necessary. Policy interventions are tools to achieve such a shift. LÄS MER
20. Foderåtgång och tillväxt hos mjölkraskvigor utfodrade med bioraffinerad presskaka från gräs/klöverensilage
Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Animal Environment and HealthSammanfattning : Bioraffinering är en process där ensilage eller grönmassa, med hjälp av en skruvpress, delas upp i en presskaka och en pressjuice. Presskakan kan utfodras till idisslare och pressjuicen kan utfodras till grisar, bioraffinering möjliggör därför utfodring av vall till grisar i större utsträckning och ger på så vis vallen ett bredare användningsområde. LÄS MER