Sökning: "dairy consumption"
Visar resultat 26 - 30 av 153 uppsatser innehållade orden dairy consumption.
26. Konsumenters inställning till ett slopat beteskrav : en enkätstudie
Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Animal Environment and HealthSammanfattning : There are three primary behaviours that cattle spend most of their time with; ruminating, resting and grazing. According to the Swedish animal welfare legislation, animals must be kept and cared for in a good environment. The legislation requires cattle to go on pasture, except calves and bulls. LÄS MER
27. Mjölkkor i köttdisken? : En flermetodsstudie om konsumentens och producentens tankar kring nötkött samt hur alternativ produktion går till och smakar.
Magister-uppsats, Umeå universitet/Institutionen för kost- och måltidsvetenskapSammanfattning : Bakgrund Det har kommit nya rekommendationer om minskad köttkonsumtion, för hälsan och en hållbar produktion. Kött har funnits i kosten länge och innehåller hög-kvalitéts protein. Samtidigt har medvetenheten kring hållbar köttkonsumtion ökat bland konsumenter. LÄS MER
28. Dietary fibres and dairy products : How does it affect the development of cancer and diabetes type 2
Kandidat-uppsats, SLU/Department of Molecular SciencesSammanfattning : Eating habits are one of the main factors that can affect the development of non-communicable diseases such as cancer and diabetes. The prevention of cancer and diabetes is a significant public health challenge due to the growing rate all over the world. Dietary behaviours are one of the important factors to lower the risk of these diseases. LÄS MER
29. Ett VattenåterVinnande mejeri : En fallstudie på ett mejeri
M1-uppsats, Linnéuniversitetet/Sjöfartshögskolan (SJÖ)Sammanfattning : Uppsatsen är en fallstudie utförd på uppdrag av Arla ostmejeri i Kalmar med syfte att undersöka om en minskning av den höga vattenförbrukningen på anläggningen är genomförbar. För att svara på studiens frågeställning har samtal med systemtekniskt kunnig personal på mejeriet tillsammans med egen efterforskning och studiebesök utförts. LÄS MER
30. Recombinant Food Proteins Expressed in E. coli as Complement to Plant Proteins in the Protein Shift
Master-uppsats, Lunds universitet/Livsmedelsteknik och nutrition (master)Sammanfattning : Increased awareness regarding nutrition, environmental sustainability, and animal welfare has sparked a trend to shift away from animal proteins. The phenomenon is referred to as the protein shift and has resulted in a higher demand for alternative protein sources. LÄS MER