Sökning: "dairy consumption"

Visar resultat 26 - 30 av 153 uppsatser innehållade orden dairy consumption.

  1. 26. Konsumenters inställning till ett slopat beteskrav : en enkätstudie

    Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Animal Environment and Health

    Författare :Gulli Gustafsson; [2021]
    Nyckelord :pasture; dairy cow; welfare; outdoor access; consumer attitudes;

    Sammanfattning : There are three primary behaviours that cattle spend most of their time with; ruminating, resting and grazing. According to the Swedish animal welfare legislation, animals must be kept and cared for in a good environment. The legislation requires cattle to go on pasture, except calves and bulls. LÄS MER

  2. 27. Mjölkkor i köttdisken? : En flermetodsstudie om konsumentens och producentens tankar kring nötkött samt hur alternativ produktion går till och smakar.

    Magister-uppsats, Umeå universitet/Institutionen för kost- och måltidsvetenskap

    Författare :Rosanna Åhlgren; [2021]
    Nyckelord :Nötkött; Mjölkko; Konsument;

    Sammanfattning : Bakgrund Det har kommit nya rekommendationer om minskad köttkonsumtion, för hälsan och en hållbar produktion. Kött har funnits i kosten länge och innehåller hög-kvalitéts protein. Samtidigt har medvetenheten kring hållbar köttkonsumtion ökat bland konsumenter. LÄS MER

  3. 28. Dietary fibres and dairy products : How does it affect the development of cancer and diabetes type 2

    Kandidat-uppsats, SLU/Department of Molecular Sciences

    Författare :Elin Forslund; [2021]
    Nyckelord :Dietary fibers; Dairy products; Cancer; Diabetes;

    Sammanfattning : Eating habits are one of the main factors that can affect the development of non-communicable diseases such as cancer and diabetes. The prevention of cancer and diabetes is a significant public health challenge due to the growing rate all over the world. Dietary behaviours are one of the important factors to lower the risk of these diseases. LÄS MER

  4. 29. Ett VattenåterVinnande mejeri : En fallstudie på ett mejeri

    M1-uppsats, Linnéuniversitetet/Sjöfartshögskolan (SJÖ)

    Författare :Hampus Nilsson Bergström; Lukas Carlsson; [2021]
    Nyckelord :Mejeri; Vatten; Återvinning; BOD7; Osmos; SBR; SDG; Produktkondensat;

    Sammanfattning : Uppsatsen är en fallstudie utförd på uppdrag av Arla ostmejeri i Kalmar med syfte att undersöka om en minskning av den höga vattenförbrukningen på anläggningen är genomförbar. För att svara på studiens frågeställning har samtal med systemtekniskt kunnig personal på mejeriet tillsammans med egen efterforskning och studiebesök utförts. LÄS MER

  5. 30. Recombinant Food Proteins Expressed in E. coli as Complement to Plant Proteins in the Protein Shift

    Master-uppsats, Lunds universitet/Livsmedelsteknik och nutrition (master)

    Författare :Anthon Izad Khast Wellerfeld; [2021]
    Nyckelord :recombinant food proteins; protein shift; protein functionality; plant-based; meat analogs; dairy; food technology; Technology and Engineering;

    Sammanfattning : Increased awareness regarding nutrition, environmental sustainability, and animal welfare has sparked a trend to shift away from animal proteins. The phenomenon is referred to as the protein shift and has resulted in a higher demand for alternative protein sources. LÄS MER