Sökning: "dairy consumption"
Visar resultat 41 - 45 av 153 uppsatser innehållade orden dairy consumption.
41. Agro-ecological diversification in meat and dairy farms : barriers and drivers in the European and Swedish policy
Master-uppsats, SLU/Dept. of Energy and TechnologySammanfattning : Food systems are increasingly characterised by specialisation and separation between ani-mal and crop production, as well as the use of food suitable for human consumption for feed. The regionalisation of production creates hotspots for environmental degradation and decreases the resource use efficiency. LÄS MER
42. Going for the plant-based (legen)dairy alternative? : An exploratory study on consumer attitudes and purchase intentions towards plant-based dairy alternatives
Master-uppsats, Jönköping University/Internationella HandelshögskolanSammanfattning : Global food production, and consequently consumption, contributes significantly to total greenhouse gas emissions. Hence, there is a need for a shift towards more environmentally friendly consumption patterns. LÄS MER
43. Jod i mjölk : vad påverkar innehållet
Kandidat-uppsats, SLU/Department of Molecular SciencesSammanfattning : Globalt är jodbrist ett av de allvarligaste hälsoproblemen. Delar av befolkningar i flertalet utvecklade länder som tidigare har haft tillräckliga intag av jod har idag jodbrist. LÄS MER
44. Jämförelse mellan mjölkrastjurar och mjölkras x köttrastjurar : konsumtion, tillväxt, fodereffektivitet och slaktkroppsegenskaper
Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Animal Environment and HealthSammanfattning : Eftersom nötköttsproduktionen är nära integrerat med mjölkproduktionen har köttrasinsemination blivit ett sätt för lantbrukare att få ett ökat värde vid slakt för ungnöt som ej används till rekrytering. Nötkreatur av köttras har högre tillväxtkapacitet, ett högre slaktutbyte och har en slaktkropp med mer muskler än nötkreatur av mjölkras. LÄS MER
45. Människors mjölkval - En lokal studie kring bakomliggande orsaker till valet av komjölk eller växtdryck
Kandidat-uppsats, Lunds universitet/Miljövetenskaplig utbildningSammanfattning : Sweden has for the last half-century had a very high consumption of dairy products compared to other European countries. This high demand in cow’s milk puts a lot of pressure on the dairy industry which requires a high amount of feed, water and energy to produce dairy products. LÄS MER