Sökning: "dairy consumption"

Visar resultat 41 - 45 av 153 uppsatser innehållade orden dairy consumption.

  1. 41. Agro-ecological diversification in meat and dairy farms : barriers and drivers in the European and Swedish policy

    Master-uppsats, SLU/Dept. of Energy and Technology

    Författare :Chiara Pia; [2020]
    Nyckelord :agricultural policy; agro-ecological diversification; CAP; feed-food competition; policy analysis; Rural Development Programme;

    Sammanfattning : Food systems are increasingly characterised by specialisation and separation between ani-mal and crop production, as well as the use of food suitable for human consumption for feed. The regionalisation of production creates hotspots for environmental degradation and decreases the resource use efficiency. LÄS MER

  2. 42. Going for the plant-based (legen)dairy alternative? : An exploratory study on consumer attitudes and purchase intentions towards plant-based dairy alternatives

    Master-uppsats, Jönköping University/Internationella Handelshögskolan

    Författare :Emma Rosenlöw; Tommie Hansson; [2020]
    Nyckelord :Attitude; Purchase intention; Consumer behavior; Sustainability; Plant-based; Plant-based alternatives;

    Sammanfattning : Global food production, and consequently consumption, contributes significantly to total greenhouse gas emissions. Hence, there is a need for a shift towards more environmentally friendly consumption patterns. LÄS MER

  3. 43. Jod i mjölk : vad påverkar innehållet

    Kandidat-uppsats, SLU/Department of Molecular Sciences

    Författare :Rebecka Sterner; [2020]
    Nyckelord :näringsinnehåll; foder; rapsfröprodukter; spendoppningsmedel; ; hälsa; nutrition;

    Sammanfattning : Globalt är jodbrist ett av de allvarligaste hälsoproblemen. Delar av befolkningar i flertalet utvecklade länder som tidigare har haft tillräckliga intag av jod har idag jodbrist. LÄS MER

  4. 44. Jämförelse mellan mjölkrastjurar och mjölkras x köttrastjurar : konsumtion, tillväxt, fodereffektivitet och slaktkroppsegenskaper

    Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Animal Environment and Health

    Författare :Hilda Ingvarsson; [2020]
    Nyckelord :tjur; mjölkras; köttras; korsningsavel; tillväxt; fodereffektivitet; slaktkroppsegenskaper;

    Sammanfattning : Eftersom nötköttsproduktionen är nära integrerat med mjölkproduktionen har köttrasinsemination blivit ett sätt för lantbrukare att få ett ökat värde vid slakt för ungnöt som ej används till rekrytering. Nötkreatur av köttras har högre tillväxtkapacitet, ett högre slaktutbyte och har en slaktkropp med mer muskler än nötkreatur av mjölkras. LÄS MER

  5. 45. Människors mjölkval - En lokal studie kring bakomliggande orsaker till valet av komjölk eller växtdryck

    Kandidat-uppsats, Lunds universitet/Miljövetenskaplig utbildning

    Författare :Sofia Magnusson; [2019]
    Nyckelord :konsumtion; hållbar konsumtion; mjölkkonsumtion; mjölk; komjölk; växtbaserad dryck; växtdryck; växtmjölk; beteende; mänskligt val; mänskliga val; växthusgasutsläpp; consumption; sustainable consumption; milk consumption; milk; cows milk; plant-based; plant-based milk; behaviour; behavior; human choice; GHG emissions; environment; Earth and Environmental Sciences;

    Sammanfattning : Sweden has for the last half-century had a very high consumption of dairy products compared to other European countries. This high demand in cow’s milk puts a lot of pressure on the dairy industry which requires a high amount of feed, water and energy to produce dairy products. LÄS MER