Sökning: "ekologiska attityder"

Visar resultat 6 - 10 av 78 uppsatser innehållade orden ekologiska attityder.

  1. 6. EKOLOGISKA BANANER MEN INGA GRÖNA INVESTERINGAR : Varför klimatmedvetna unga vuxna inte använder gröna investeringar som ett verktyg för att minska sin klimatpåverkan

    Kandidat-uppsats, Umeå universitet/Företagsekonomi

    Författare :William Wischer; Fredrik Danared; [2021]
    Nyckelord :Finans Gröna investeringar;

    Sammanfattning : Sammanfattning Många unga vuxna ser sig själva som klimatmedvetna och gör aktiva val i sitt liv för att minska sina klimatavtryck. I och med den ökade klimatmedvetenheten har utbudet av gröna investeringar ökat, men trots detta så finns det klimatmedvetna unga vuxna som inte väljer att placera sina investeringar i dessa gröna valmöjligheter. LÄS MER

  2. 7. Ekologisk konsumtion : En studie om konsumenters beteenden och attityder om ekologiska viner

    Kandidat-uppsats, Södertörns högskola/Institutionen för samhällsvetenskaper

    Författare :Maureen Sami; Emma Lukic; [2021]
    Nyckelord :;

    Sammanfattning : Sales of organic wines are continuously increasing and over the past 5 years, sales havedoubled globally. Today, there is a large market potential for organic products, but it is achallenge to anticipate consumer needs linked to the benefits of environmentally friendlyproducts. LÄS MER

  3. 8. Ecological Sustainability in Software Development : The Case of a Technical Consultancy Firm

    Master-uppsats, KTH/Industriell ekonomi och organisation (Inst.)

    Författare :Bercis Arslan; [2021]
    Nyckelord :Sustainability; Software Development; Sustainable Software Engineering; Energy Consumption; Cloud Computing;

    Sammanfattning : Sustainability in the software and Information Technology (IT) industry has previously been discussed by practitioners mostly with a focus on maintainability and extensibility. In turn, the ecological and environmental dimensions of sustainability have been neglected. LÄS MER

  4. 9. Matens betydelse för ekologisk hållbarhet : en kvalitativ studie om restaurangchefers attityder och tillämpningar kring att servera måltider utifrån ett ekologiskt hållbarhetsperspektiv

    Kandidat-uppsats, Högskolan Kristianstad/Fakulteten för hälsovetenskap

    Författare :Emmie Andersson; Jasmine Bohlin; [2021]
    Nyckelord :Attitudes; applications; food; restaurant managers; ecological sustainability perspective; Attityder; tillämpningar; mat; restaurangchefer; ekologiskt hållbarhetsperspektiv;

    Sammanfattning : Utifrån ett folkhälso- och samhällsperspektiv är livsmedelsproduktionen den största orsaken till globala miljöförändringar och även en riskfaktor för ohälsa. Samtidigt är kost en grundläggande bestämningsfaktor för hälsa. LÄS MER

  5. 10. Privata enskilda markägares inställning till skogscertifiering : en intervjustudie om fördelar och nackdelar ur ett markägarperspektiv

    Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Forest Economics

    Författare :Clara Hernblom; Emma Häggberg; [2021]
    Nyckelord :attityder; FSC; PEFC; attitudes;

    Sammanfattning : Miljömedvetenheten ökar konstant i dagens samhälle. Skogscertifieringar är därmed ett högst relevant ämne på grund av den växande diskussionen om produktionsskogarna och debatten om ett hållbart skogsbruk. LÄS MER