Sökning: "food waste in schools"

Visar resultat 1 - 5 av 25 uppsatser innehållade orden food waste in schools.

  1. 1. Understanding factors related to food waste in Swedish primary schools

    Magister-uppsats, Högskolan i Gävle/Avdelningen för byggnadsteknik, energisystem och miljövetenskap

    Författare :Roula Yandem; Fatima Fkhir; [2023]
    Nyckelord :;

    Sammanfattning : Production and consumption of food have several environmental impacts, regardless of the type of food production. However, food production can have a particularly large impact on the environment, as it often causes pollution and spreads harmful contaminants in nature. LÄS MER

  2. 2. Investigating food waste composition in school catering with focus on carbon footprint

    Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Energy and Technology

    Författare :Runa Halvarsson; [2023]
    Nyckelord :waste composition analysis; plate waste; climate impact; elementary schools; canteens;

    Sammanfattning : Food waste has a great impact on the environment and generates approximately 3.3 giga tonnes of CO2-eq annually. The SDG 12.3 set by the UN, to halve the global per capita food waste by 2030, is one of the measures that strives to combat this problem. LÄS MER

  3. 3. The Use of Open Government Data in Swedish Municipalities : In Relation to Creating Environmental Values

    Master-uppsats, Linnéuniversitetet/Institutionen för informatik (IK)

    Författare :Daniel Hällgren; Amanda Arvidsson; [2023]
    Nyckelord :Open Data; Open Government Data; Environment; Sustainability; Usability; Municipality; Value Creation; Swedish; Values;

    Sammanfattning : Background: In recent years, more and more municipalities have started to publish more and more Open Government Data (OGD) and, in relation to this, the number of users of this data has also increased. But while the publication and use of data has increased, there is still a lack of understanding of who uses the data and for what purpose. LÄS MER

  4. 4. Elevers perspektiv på livsmedelsförvaring : -En enkätstudie bland elever i årskurs 8-9

    Kandidat-uppsats, Umeå universitet/Institutionen för kost- och måltidsvetenskap

    Författare :Matilda Annell; Linda Wiklund; [2023]
    Nyckelord :Livsmedel; matsvinn; matvaror; livsmedelsförvaring; elever;

    Sammanfattning : Sammanfattning  Bakgrund: Korrekt förvaring av livsmedel är avgörande för att bibehålla matens kvalitet och förhindra att livsmedel blir dåligt. Dåliga livsmedel kan påverka vår hälsa negativt. En korrekt livsmedelsförvaring bidrar till ett minskat matsvinn och en hållbar utveckling. LÄS MER

  5. 5. Sociala kretsars påverkan på matsvinnsbeteende

    Kandidat-uppsats, Lunds universitet/Humanekologi

    Författare :Alice Lindén; [2023]
    Nyckelord :plate waste; food waste behavior; school canteens; social norms; logistics; Social Sciences;

    Sammanfattning : How we manage resources, in this case food, based on our culture is the core interest of human ecology. According to systems analysist Donella Meadows, cultural factors, i.e. our mindset, are the most difficult intervention points to access for system change - but also the most effective. LÄS MER