Sökning: "gris slakteri"
Visar resultat 1 - 5 av 10 uppsatser innehållade orden gris slakteri.
1. Positiva välfärdsindikatorer för grisar
Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Animal Environment and HealthSammanfattning : Majoriteten av forskning om djurvälfärd har fokuserat på negativa aspekter medan relativt lite har gjorts rörande positiva tillstånd. På senare tid har forskares intresse för positiv djurvälfärd tagit fart och det är nu ett aktivt diskussionsämne i forskarsamhället. LÄS MER
2. Betydelsen av övernattning på slakteri för förekomsten av slaktskador hos gris och nötkreatur
Uppsats för yrkesexamina på avancerad nivå, SLU/Dept. of Animal Environment and HealthSammanfattning : Varje år slaktas cirka 2,5 miljoner grisar och 420 000 nötkreatur i Sverige. Av dessa uppskattas ca 44 % övernatta på slakteri. Att skickas till slakt innebär mycket stress för djuren och slakterimiljön är inte optimal för djurens välfärd eftersom den innehåller för djuren obekanta lukter, ljud och individer. LÄS MER
3. Bedövningsmetoder vid grisslakt : en etisk jämförelse mellan koldioxid och skjutning på gård
Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Biomedical Sciences and Veterinary Public HealthSammanfattning : Slaktgrisar måste bedövas innan avblodning i Sverige och koldioxidbedövning är den vanlig-aste metoden. Syftet med den här litteraturstudien är att jämföra två diametralt olika bedöv-ningsmetoder, skjutning på gård och koldioxidbedövning, från två normativa etiska teorier, nyttoetik och dygdetik. LÄS MER
4. Veterinär- och läkarstudenters kunskaper och värderingar om storskalig slakt och slaktmetoder – en enkätstudie
Uppsats för yrkesexamina på avancerad nivå, SLU/Dept. of Animal Environment and HealthSammanfattning : I Sverige idag är normen att man ska äta kött. Om man blir bortbjuden och är vegetarian, vegan eller något annat som innebär att man inte äter alla sorters djur, förutsätts det vanligen att man som gäst meddelar denna specialkost i förväg på samma sätt som man förväntas informera om eventuella allergier. LÄS MER
5. A comparison of transporters’ paddle use when unloading pigs at slaughter
Master-uppsats, SLU/Dept. of Animal Environment and HealthSammanfattning : Today, pigs are moved on farm, between farms, between countries and to abattoirs. This movement of live pigs requires handling practices that are designed for the purpose. LÄS MER