Sökning: "growing pig"
Visar resultat 21 - 25 av 49 uppsatser innehållade orden growing pig.
21. Oral manipulation, activity level and pen hygiene of growing pigs provided with straw by a foraging tower
Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Animal Environment and HealthSammanfattning : In nature pigs spend a large part of their active time foraging, a behaviour in which their snout plays a big role. In an intensive system pigs have an extremely limited possibily to perform natural behaviour such as foraging. LÄS MER
22. Teknik och management för en bättre boxhygien i slaktgrisstallar
Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Biosystems and Technology (from 130101)Sammanfattning : Flera faktorer ligger till grund för god djurhållning, varav en av dessa är boxhygien. Förutom den dagliga tillsynen och grundläggande skötseln av grisarna, kan hygienen i grisboxarna påverkas av bland annat ventilation, värme/kyla och foder. LÄS MER
23. Lepidium cake as a feed stuff to pigs
Master-uppsats, SLU/Dept. of Animal Nutrition and ManagementSammanfattning : The purpose of this study was to evaluate the effect of different levels of lepidium cake (LC) on palatability, coefficient of total tract digestibility (CTTAD), blood parameters and feeding behaviour in growing pigs. A total of 8 female growing pigs ((Land race x Yorkshire) × Hampshire) with an average initial body weight of 26.5±2. LÄS MER
24. Chicory and red clover silage to growing/finishing pigs and its influence on pigs' behaviour
Master-uppsats, SLU/Dept. of Animal Breeding and GeneticsSammanfattning : Even though roughage is a part of the natural diet for pigs, the majority of today’s pigs do not have access to it. The time the pigs in modern production system spend on eating is very short, it could be as little as 15 minutes per day. This could lead to digestive or behavioural problems. LÄS MER
25. Höstveteodling i Värmlands slättbygder : hur kan vi odla mer?
M1-uppsats, SLU/Dept. of Biosystems and Technology (from 130101)Sammanfattning : Projektet är skrivet som ett examensarbete med 10 högskolepoäng. Frågeställningen är skriven i samarbete med en värmländsk spannmålshandlare och syftar till att finna anledningen till den lokalt låga odlingen av höstvete som sker i Värmlands slättbygder. LÄS MER