Sökning: "köttindustrin miljöpåverkan"

Hittade 2 uppsatser innehållade orden köttindustrin miljöpåverkan.

  1. 1. Varför vegetarian? : En kvalitativ studie om hur intresset för en växtbaserad kost kan väckas

    Kandidat-uppsats, Uppsala universitet/Institutionen för kostvetenskap

    Författare :Amanda Larsson; Terese Segerström; [2015]
    Nyckelord :;

    Sammanfattning : Hållbar utveckling är ett ämne som diskuteras världen över på olika nivåer. Det råder enighet om att hållbar utveckling bör vara ett övergripande mål inom samhällsutvecklingen. Livsmedelsindustrin är ett av de områden som diskuteras. Köttproduktionen är den livsmedelsindustri som står för störst miljöpåverkan. LÄS MER

  2. 2. Köttkonsumtionens miljöpåverkan

    Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för kost- och idrottsvetenskap

    Författare :Maja Wiberger; [2011-02-17]
    Nyckelord :Köttindustrin; köttkonsumtion; miljö; växthusgaser; uppoffringar;

    Sammanfattning : Det största miljöproblemet i världen idag är de omskrivna klimatförändringarna. Boskapssektorn bidrar till mer utsläpp av växthusgaser än transportssektorn. En ko släpper ut ungefär 100 kilo metan per år som är en tjugo gånger starkare växthusgas än koldioxid. LÄS MER