Sökning: "kvalitetsegenskaper"

Visar resultat 1 - 5 av 27 uppsatser innehållade ordet kvalitetsegenskaper.

  1. 1. Sudetisk lärk – ett alternativ för sydsvenska skogar?

    Master-uppsats, SLU/Southern Swedish Forest Research Centre

    Författare :Ella Bjelkered; [2024]
    Nyckelord :Lärk; förädling; Larix; klimatförändringar; skogsbruk;

    Sammanfattning : Den svenska skogsbranschen möter betydande utmaningar med de globala klimatförändringarna som hotar framtida råvaruförsörjning. Högst troligtvis bidrar klimatförändringar till ökade stormar och en övergång till varmare och torrare förhållanden. LÄS MER

  2. 2. Söta svarta vinbär - Kartläggning av kvalitetsegenskaper med fokus på antocyaniner

    Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Plant Breeding (from 130101)

    Författare :Anna Lundberg; [2023]
    Nyckelord :HPLC; titrerbar syra; BRIX; upplevd sötma; öslig torrsubstans; hälsoaspekter; Ribes nigrum;

    Sammanfattning : Svarta vinbär, Ribes nigrum, är ett bär med lång historia i Sverige och har många kvalitativa egenskaper inte minst hur ett hälsoperspektiv. Dock faller inte detta bär alla i smaken på grund av dess sura smak, därför har förädling med fokus på att få fram en sötare smak utförts vid SLU. LÄS MER

  3. 3. Lantsorter och moderna sorter av vårvete : effekt av gödsling och miljö

    Magister-uppsats, SLU/Dept. of Crop Production Ecology

    Författare :Anders Lööv; [2022]
    Nyckelord :lantsorter; vårvete; lantvete; kulturspannmål; ekologisk odling;

    Sammanfattning : Lantsorter har tillskrivits flera goda agronomiska egenskaper som att vara anpassningsbara till rådande odlingsförutsättningar, effektivt vatten- och näringsupptag, förmåga att stå emot hög värme och torka, samt god ogräskonkurrensförmåga. Kvalitetsegenskaper som protein- och glutenhalt beskrivs vara särskilt höga och bakningsegenskaperna goda. LÄS MER

  4. 4. Attityder, normer och hinder till traditionell och digital livdjursförmedling : hur påverkas användningen och hur inverkar användningen på kvalité, konkurrenskraft och främjandet av mervärden i nötköttsbranschen?

    Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of People and Society

    Författare :Hedda Pålsson; Victor Jonsson; [2021]
    Nyckelord :attityder; normer; hinder; användning; livdjursförmedling; digital förmedling; digitala auktionsplattformar; Teorin om planerat beteende; TPB; kvalité; konkurrenskraft; mervärden; nötkött;

    Sammanfattning : I svensk nötköttsproduktion råder stor diversitet i avelsmaterial och produktionsformer. Diversitet gör att det finns en rad olika kvalitetsegenskaper och mervärden för livdjur i ett förmedlingsstadie. Majoriteten av förmedlingen sker genom de två största slakterierna i Sverige, HK Scan och KLS Ugglarps. LÄS MER

  5. 5. Total proteolysis in bovine raw bulk milk of Northern Sweden

    Master-uppsats, SLU/Department of Molecular Sciences

    Författare :Elina Toss Ekmyr; [2020]
    Nyckelord :total proteolysis; plasmin; SDS PAGE; total bacteria count; somatic cell counts;

    Sammanfattning : Proteases are enzymes that catalyze protein breakdown. The major indigenous protease is plasmin, that together with proteases originating from somatic cells and bacteria, accounts for most of the proteolytic activity in bovine milk. In many dairy products, the key characteristics depends on the concentration and composition of the milk proteins. LÄS MER