Sökning: "meal patterns"

Visar resultat 1 - 5 av 19 uppsatser innehållade orden meal patterns.

  1. 1. Effects of cow-calf contact on feed intake, milk production and energy balance in dairy cows in early lactation

    Master-uppsats, SLU/Dept. of Animal Nutrition and Management

    Författare :Carina Tufvesson; [2021]
    Nyckelord :Cow-calf contact system; dairy cow; suckling; feed intake; feeding pattern; milk production; energy balance;

    Sammanfattning : The objective of this study was to compare the production level, feed intake and energy balance in early lactation of non-suckled cows against cows in a cow-driven cow-calf contact (CCC) system. CCC systems have become interesting to evaluate as they are thought to provide a more natural behaviour for both the cow and calf, several studies have reported higher growth and better health in calves kept in these systems. LÄS MER

  2. 2. Irritable Bowel Syndrome - A descriptive studyof symptom variation

    Master-uppsats, Örebro universitet/Institutionen för medicinska vetenskaper

    Författare :Mujanovic Marcus; [2019]
    Nyckelord :;

    Sammanfattning : Introduction: Irritable Bowel Syndrome (IBS) is a functional gastrointestinal disorder with abroad spectrum of symptoms. The current view on IBS is that there may be similar butdifferent pathologies for different patients with IBS even though they currently are includedin the same diagnostic entity. LÄS MER

  3. 3. Pedagogers arbete med kost i förskolan : En kvalitativ studie om pedagogers åsikter kring att arbeta med kost i förskolans verksamhet

    Uppsats för yrkesexamina på grundnivå, Karlstads universitet/Institutionen för pedagogiska studier (from 2013)

    Författare :Emma Martinsson; [2019]
    Nyckelord :Måltidskunskap;

    Sammanfattning : The preschool is considered an important arena for promoting a healthy lifestyle. Children spend the majority of their day in the preschool and lifestyle patterns are established at an early age that usually last a lifetime. LÄS MER

  4. 4. Måltidssituation för patienten på kirurgisk vårdavdelning. : En fokuserad etnografisk studie

    Magister-uppsats, Uppsala universitet/Institutionen för folkhälso- och vårdvetenskap

    Författare :Annie Faustino; Johanna Wassberg; [2017]
    Nyckelord :patient participation; nutrition; nursing; surgery ward; ethnography; patientdelaktighet; nutrition; omvårdnad; kirurgiska vårdavdelningar; etnografi;

    Sammanfattning : Bakgrund: Patienter som har genomgått kirurgi i tarmen har ofta svårt att komma igång att äta den första postoperativa tiden, trots att tarmfunktionen har återkommit. Ett malnutritionstillstånd med negativ påverkan för kroppen att motstå sjukdom och komplikationer kan uppstå och leda till fördröjd återhämtning och förlängd vårdtid. LÄS MER

  5. 5. Sjuksköterskans omvårdnadsåtgärder vid övervikt och fetma bland barn : En deskriptiv litteraturstudie

    Uppsats för yrkesexamina på grundnivå, Högskolan i Gävle/Medicin- och vårdvetenskap

    Författare :Lina Hökdahl; Linnea Wålstedt; [2017]
    Nyckelord :child; nurse; nursing intervention; obesity; overweight; barn; övervikt; fetma; omvårdnadsåtgärd; sjuksköterska;

    Sammanfattning : Bakgrund: Övervikt och fetma bland barn är ett ökande problem både globalt och i Sverige. De främsta orsakerna är ett ökat intag av energirika livsmedel samt minskad fysisk aktivitet med en ökad risk för följdsjukdomar som diabetes och hjärt- och kärlsjukdomar. LÄS MER