Sökning: "mycotoxin"
Visar resultat 6 - 10 av 22 uppsatser innehållade ordet mycotoxin.
6. Mycotoxins – an increasing problem? : the effects of climate changes on Fusarium mould populations and the occurrence of fusaro toxins in Swedish cereals
Kandidat-uppsats, SLU/Department of Molecular SciencesSammanfattning : Future changes in climate are expected to affect Sweden in the form of an up to 40 % increase in precipitation and a mean temperature that will be elevated by 3 - 4.5 °C by the end of the 21st century. These are conditions that presumably favour growth of Fusarium moulds. LÄS MER
7. Late infection of Fusarium graminearum in winter wheat grown under different nitrogen regimes
Master-uppsats, SLU/Dept. of Crop Production EcologySammanfattning : Fusarium spp. infection is a serious risk in wheat cultivation worldwide. In addition of reduce grain yield and quality, it also leads to grain and chaff contamination by toxic metabolites (mycotoxins). The mycotoxin deoxynivalenol (DON) is among the most important mycotoxins in Swedish wheat production and is mainly produced by F. LÄS MER
8. Effekten av toxinbindare i syfte att minska upptag och metabolism av deoxynivalenol
Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Animal Nutrition and ManagementSammanfattning : Mykotoxiner är sekundära metaboliter som produceras av mögelsvampar. Deoxynivalenol (DON) är ett vanligt förekommande mykotoxin i spannmål. Grisar kan visa symptom på kronisk toxikos vid nivåer under rekommenderade maxvärden. Bra odlingsrutiner i förebyggande syfte är inte alltid tillräckligt för att förhindra tillväxten av DON. LÄS MER
9. Mykotoxiner i hästfoder
Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Animal Nutrition and ManagementSammanfattning : Mykotoxiner är giftiga sekundära metaboliter producerade av mögelsvampar. Mögelsvampar uppträder på grödor världen över, och de mest frekvent förekommande släkten som producerar toxiner är Aspergillus spp., Penicillium spp. och Fusarium spp. LÄS MER
10. Förekomsten av aflatoxin B1 och ochratoxin A i kött och mjölk från livsmedelsproducerande djur samt dess påverkan på livsmedelssäkerheten
Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Animal Nutrition and ManagementSammanfattning : Mykotoxiner är sekundära metaboliter som produceras av mögelsvampar. De mykotoxiner som anses farliga för människor och djur samt har potential att övergå i animalier via metabolisering av foder, är AFB1 (aflatoxin B1) och OTA (ochratoxin A). Dessa produceras av mögelsvampar som livnär sig på lagrade spannmål. LÄS MER