Sökning: "plasma concentration"
Visar resultat 16 - 20 av 190 uppsatser innehållade orden plasma concentration.
16. Stärkelseintagets inverkan på muskelenzymaktivitet hos varmblodiga travhästar
Master-uppsats, SLU/Dept. of Anatomy, Physiology and BiochemistrySammanfattning : Tävlingshästar inom trav och galopp kräver en foderstat som tillgodoser deras höga energibehov. För att kunna skapa en energirik foderstat har lösningen i många år varit att utfodra med stora mängder kraftfoder. LÄS MER
17. Comparison of RF Heating in ASDEX Upgrade and ITER
Kandidat-uppsats, KTH/Skolan för elektroteknik och datavetenskap (EECS)Sammanfattning : The increased effects of global warming have been a driving force to further research and develop sustainable energy sources, such as fusion. In this study, two different fusion devices are compared in terms of ion cyclotron resonance heating (ICRH)of plasma. The two devices are the tokamaks ASDEX Upgrade and not yet built ITER. LÄS MER
18. Från serum till plasma : Jämförelse av paratyroideahormon samt kortisol på Cobas 8000®
Kandidat-uppsats, Linnéuniversitetet/Institutionen för kemi och biomedicin (KOB)Sammanfattning : Paratyroideahormon (PTH) och kortisol är två analyter som i dagsläget analyseras i serum med elektrokemilumenicense på instrumentet Cobas 8000® på Klinisk Kemi på Länssjukhuset i Kalmar. I framtiden är det planerat att övergå till att analysera dem i plasma. LÄS MER
19. Evaluation of manual and robotic MiRNA extraction And detecting miR-seps4 in human plasma for early sepsis diagnosis
Kandidat-uppsats, Högskolan i Skövde/Institutionen för biovetenskapSammanfattning : Sepsis is a life-threatening condition in which a dysregulated immune response causes damage to the patient’s organs. The condition moves fast leaving little time for diagnosis and starting treatment. Early diagnosis would help save lives and reduce the amount of antibiotics used. LÄS MER
20. Accelerating Techniques for Whisky Maturation : Effect of heat, iron and light on the maturation process
Master-uppsats, Lunds universitet/Livsmedelsteknik och nutrition (master)Sammanfattning : The maturation of whisky is a long and complex process, the extremely long waiting time causes a large cost for new whisky distilleries, and without sufficient funding, it is hard to start a whisky business. To produce satisfying whisky products within the short term, accelerating the reaction during aging provides a promising approach. LÄS MER