Sökning: "Agtronvärde"

Hittade 1 uppsats innehållade ordet Agtronvärde.

  1. 1. Förändringar av kvalitetsparametrar i frityrolja vid tillagning av köttbullar : Examensarbete i Kemi 15 hp

    Kandidat-uppsats, Linnéuniversitetet/Institutionen för kemi och biomedicin (KOB)

    Författare :Linnéa Lendrop; [2020]
    Nyckelord :Frying oil; Meatballs; Free Fatty Acids; Anisidine Value; Total Polar Materials; Agtron Value; Frityrolja; Köttbullar; Fria fettsyror; Anisidinvärde; Total Polar Materials; Agtronvärde;

    Sammanfattning : Detta arbete undersöker förhållandet mellan kvalitetsparametrar i frityrolja, såsom halten fria fettsyror (FFA), anisidinvärdet (AV) och %TPM (Total Polar Materials) samt Agtronvärdet hos köttbullar efter fritering. Kvalitetsparametrar hos frityrolja, såsom primära och sekundära oxidationsprodukter, kan mätas för att utvärdera oljans kvalitet då nivåerna ofta ökar i samband med oljans användning. LÄS MER