Introduktionen för nyanställda på Arla Foods Göteborg - Hur fungerar introduktionen och hur kan den förbättras?

Detta är en C-uppsats från Göteborgs universitet/Programmet för personal- och arbetslivsfrågor

Författare: Linda Fredriksson; Unnie Kajbrink; [2004]

Nyckelord: introduktion; nyanställda;

Sammanfattning: Syftet med studien var att kartlägga, diagnostisera samt ge förslag till förbättringar av introduktionen för nyanställda på Arla Foods Göteborg. Studien bestod av två delar, dels intervjuer med två personalansvariga, och dels intervjuer med medarbetare på Arla Foods Göteborg. Resultatet visade att det saknas ett gemensamt synsätt för hur introduktionen för nyanställda genomförs. Introduktionen varierade både inom, men främst mellan avdelningar. Gemensamt för respondenterna som var mest nöjda med sin introduktion var att de fått ett bra första intryck, deras avdelningar hade låg personalomsättning och de hade haft ett väl fungerande fadderskap. Studien påvisade att det finns goda förutsättningar att lyckas skapa en samlad och gemensam introduktion. Detta borde ske genom samverkan, då introduktionen redan fungerade tillfredsställande på vissa avdelningar.

  HÄR KAN DU HÄMTA UPPSATSEN I FULLTEXT. (följ länken till nästa sida)