Sökning: "Övervikt och fetma i barndomen"
Visar resultat 1 - 5 av 19 uppsatser innehållade orden Övervikt och fetma i barndomen.
1. Hälsopromotivt arbete och delaktighet
Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för kost- och idrottsvetenskapSammanfattning : Ett av samhällsproblemen i Sverige idag är övervikt och fetma. Barn med övervikt har ökad risk att i vuxen ålder utveckla fetma och andra relaterade sjukdomar såsom hjärt- och kärlsjukdomar och diabetes typ 2. Problemet grundar sig i ohälsosamma kostvanor och fysisk inaktivitet som tenderar att börja redan i barndomen. LÄS MER
2. Energiintag och energiförbrukning hos barn med övervikt i åldrarna 7-17 år : med fokus på fettintag
Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Food ScienceSammanfattning : Övervikt och fetma är idag ett stort problem i världen hos både barn och vuxna och trots att andelen barn med fetma har minskat kvarstår problemen. Övervikt och fetma i barndomen ökar risken för en rad olika sjukdomar och för att nå en optimal hälsa är fysisk aktivitet samt rätt kost avgörande faktorer. LÄS MER
3. En kartläggning av övervikt och fetma hos skolbarn i Hässleholms kommun : en kvantitativ studie
Kandidat-uppsats, Högskolan Kristianstad/Sektionen för hälsa och samhälleSammanfattning : Levnadsvanor som grundas i barndomen följer oftast individen hela livet på gott och ont. Övervikt och fetma är nära kopplade till individers levnadsvanor, särskilt matvanor och fysisk aktivitet och är två riskfaktorer för att utveckla livsstilssjukdomar som cancer och hjärt-kärlsjukdomar senare i livet. LÄS MER
4. Skolsköterskors erfarenheter av arbete med barns övervikt och fetma
Kandidat-uppsats, Mälardalens högskola/Akademin för hälsa, vård och välfärdSammanfattning : Övervikt och fetma är ett folkhälsoproblem som ökar i en oroväckande takt både i Sverige och i många andra delar av världen. Fetma räknas som en sjukdom i sig, men är även en riskfaktor för andra icke smittsamma sjukdomar. Våra levnadsvanor grundläggs redan under barndomen och inverkar på hälsan resten av livet. LÄS MER
5. Whole grain and cereal fiber intake among children at high risk for obesity
Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Food ScienceSammanfattning : Obesity is a growing problem worldwide. Today, obesity is a more common cause of death than underweight and the prevalence increases. The energy intake has a crucial impact when it comes to developing overweight and obesity. It is important to establish a healthy relationship to food intake in early age since food preferences are created early. LÄS MER