Sökning: "Diet habits and attitudes"

Visar resultat 1 - 5 av 18 uppsatser innehållade orden Diet habits and attitudes.

  1. 1. Personers upplevelser och erfarenheter av egenvård vid Diabetes typ 2 : En deskriptiv litteraturstudie

    Uppsats för yrkesexamina på grundnivå, Högskolan i Gävle/Avdelningen för vårdvetenskap

    Författare :Lion Sahlmén; Yasir Khedri; [2023]
    Nyckelord :Barriers; Diabetes mellitus type ll; Experiences; Facilitators; Holistic approach; Person centered care; Barriärer; Diabetes mellitus typ ll; Erfarenheter; Framgångsfaktorer; Helhetssyn; Personcentrerat förhållningssätt; Upplevelser;

    Sammanfattning : Bakgrund: Diabetes mellitus typ 2 (DMT2) är en folksjukdom som påverkas av ohälsosamma levnadsvanor. För att förhindra sjukdomsprogression och komplikationer krävs det av personer med DMT2 att utföra egenvårdsinsatser. Egenvårdsinsatser omfattar självmedicinering, regelbundna blodsockerkontroller, fysisk aktivitet och kostrestriktioner. LÄS MER

  2. 2. Icke-energigivande sötningsmedel i Energidryck

    Kandidat-uppsats, Lunds universitet/Livsmedelsteknik (kandidat); Lunds universitet/Livsmedelteknisk högskoleutbildning - YTH

    Författare :Anette Lindgren; Tobias Christensen; [2022]
    Nyckelord :Energidryck; IES; sötningsmedel; Food technology; Agriculture and Food Sciences;

    Sammanfattning : Growing concerns about quality of life and health encourage people to adapt to healthy lifestyles and avoid the consumption of foods rich in fat, sugar, and salt. For this reason, sales of foods containing non-energy sweeteners have increased drastically in recent years. LÄS MER

  3. 3. Proteintillskott eller inte? : en studie om intag av protein och inställningen till proteintillskott hos styrketränande män

    Kandidat-uppsats, Högskolan Kristianstad/Fakulteten för naturvetenskap

    Författare :Simon Johansson; Marcus Dickson; [2020]
    Nyckelord :Exercise; eating registration; food supplements; protein; attitude; Träning; kostregistrering; kosttillskott; protein; inställning;

    Sammanfattning : Inledning: Den svenska träningstrenden fortsätter enligt stadiums årliga undersökning om svenskarnas träningsvanor. Enligt Livsmedelsverket är kosttillskott ett komplement som ska konsumeras utöver den vanliga kosten, och motiveringen till att idrottare använder kosttillskott är exempelvis för att skydda hälsa och prestation. LÄS MER

  4. 4. Förekomst av vegetariska måltider på förskolan : En enkätundersökning bland svenska förskolor

    Kandidat-uppsats, Umeå universitet/Institutionen för kost- och måltidsvetenskap

    Författare :Gerd Azzarri Klingström; Ingrid Berg; [2020]
    Nyckelord :Vegetariskt; förskolan; tillagningskök; mottagningskök; enkät;

    Sammanfattning : Abstract Background Children have an open mind to learn what to eat and the preschool has unique opportunities to influence food habits and attitudes in a positive direction, in a fun and natural way that promotes a healthy lifestyle with good eating habits. There are nutritional benefits to a well-planned vegetarian diet that can lead to lifelong positive habits and health effects if you start eating at a young age. LÄS MER

  5. 5. Reducing meat consumption : a mixed methods study investigating attitudes of young adult omnivores

    Master-uppsats, Högskolan Kristianstad/Fakulteten för naturvetenskap

    Författare :Dimah Albenny; [2020]
    Nyckelord :Negative effects; Reduction of meat consumption; Meat alternatives; Expected liking; Consumer willingness; Diet habits and attitudes; Motivation toward meat consumption.; Negativa effekter av köttkonsumtion; Minskning av köttkonsumtion; Köttalternativ; Förväntade åsikter; Kostvanor och attityder; Motivation att minska köttkonsumtion;

    Sammanfattning : Background Meat is one of the most nourishing and highly consumed foods, but the controversy around theconsumption of meat products, and the negative effects around the consumption of meatproducts led to increased scholarly attention on the user willingness to alter their meatconsumption. In Sweden, a guideline by the Livsmedelsverket (The Swedish National Food Agency) in 2015 encouraged people to consume less red and processed meat. LÄS MER