Sökning: "Iceberg lettuce"

Visar resultat 1 - 5 av 6 uppsatser innehållade orden Iceberg lettuce.

  1. 1. Förpackningar till frukt ochgrönsaker i relation till matsvinn : En studie om förpackningar till frukt och grönsaker kan motiveras ur klimatsynpunkt

    Kandidat-uppsats, Karlstads universitet/Fakulteten för hälsa, natur- och teknikvetenskap (from 2013)

    Författare :Josefine Précenth; [2022]
    Nyckelord :food waste; fruit; vegetables; packaging; förpackningar; livsmedel; matsvinn; frukt; grönsaker;

    Sammanfattning : En tredjedel av den globala producerade maten gick förlorad 2019 samtidigt som 690 miljoner människor gick hungriga. Maten som inte konsumeras står för 8–10% av de globala växthusgaserna. LÄS MER

  2. 2. Effekter av kalkkväve i odling av isbergssallat : ett mindre fältförsök

    M1-uppsats, SLU/Dept. of Biosystems and Technology (from 130101)

    Författare :Oskar Olsson; [2022]
    Nyckelord :Isbergssallat; kalkkväve; gödsling; Iceberg lettuce; calcium cyanamide; fertilization;

    Sammanfattning : Odling av isbergssallat kräver stora insatser per odlat hektar och innebär många risker för odlaren. Isbergssallaten har en relativt kort kulturtid på 6–10 veckor från plantering till skörd. Den ställer höga krav på näringstillförsel, vatten och temperatur under hela plantans tillväxt för att nå ett gott resultat i sin odling. LÄS MER

  3. 3. Food Supply Chain Actors’ View on Food Waste and Packaging: A Case Study on Iceberg Lettuce

    Master-uppsats, Lunds universitet/Förpackningslogistik

    Författare :Jiyao Wang; Alexandra Mansner; [2017]
    Nyckelord :food waste; supply chain; packaging; iceberg lettuce; food waste reasons; Technology and Engineering;

    Sammanfattning : Food waste is currently a significant problem in today’s society where up to one third of all produced food is wasted before being consumed. The wastage occurs throughout the whole food supply chain but the largest contribution is generated in the households. LÄS MER

  4. 4. The tip of the iceberg lettuce : what direct and indirect factors enable knowledge and skill sharing in community gardens?

    Master-uppsats, Lunds universitet/LUCSUS

    Författare :Rebecca Laycock; [2013]
    Nyckelord :action research; social development; urban agriculture; sustainability science; Canada; Social Sciences;

    Sammanfattning : Concerns about the decline in knowledge concerning food growing stemming stem from the Green Revolution, as well as the rapid urbanization since the beginning of the 20th Century. There is a gap in the literature about community gardening in industrialized English-speaking countries, and since sharing of knowledge is a well-documented achievement of community gardens, the aim of this thesis is to find out what direct and indirect factors enable knowledge and skill sharing in community gardens. LÄS MER

  5. 5. Hållbarhetsförlängning av skuren isbergssallat genom paketering i modifierad atmosfär

    Kandidat-uppsats, Lunds universitet/Miljövetenskaplig utbildning

    Författare :Peter Kvist; [2012]
    Nyckelord :Earth and Environmental Sciences; Agriculture and Food Sciences;

    Sammanfattning : Problem definition: The production, sale and consumption of ready to eat-vegetables and salads have increased at a frantic pace over the last decade and this trend shows signs of continuing. This very much depends on that ready to eat-salads are minimally processed and contain no artificial additives. LÄS MER