Sökning: "Nutrition screening"
Visar resultat 21 - 25 av 33 uppsatser innehållade orden Nutrition screening.
21. Mat-och måltidssituationen hos äldre : smakupplevelse och näringstäthet
Kandidat-uppsats, Sektionen för lärande och miljöSammanfattning : Bakgrund Mat- och måltidsituationen på äldreboenden är ett område som ofta diskuteras. Det är viktigt att inhämta kunskap om de äldres näringsintag, upplevelse av matsituationen och åsikter om smaken på maten för att bättre kunna möta deras behov och genomföra förbättringar på detta område. LÄS MER
22. Sjuksköterskans förebyggande omvårdnadsåtgärder för att förhindra komplikationer som kan uppstå vid dysfagi : En beskrivande litteraturstudie
Uppsats för yrkesexamina på grundnivå, Avdelningen för hälso- och vårdvetenskapSammanfattning : Syftet med studien var att göra en litteraturstudie vilken beskriver hur sjuksköterskans omvårdnadsåtgärder förebygger komplikationer vilka kan uppstå vid måltidssituationer för patienter drabbade av dysfagi till följd av stroke. Studien genomfördes som litteraturstudie med beskrivande design, 12 vetenskapliga artiklar granskades och sammanställdes under tre huvudrubriker; Åtgärder för att förebygga aspirationspneumoni, Nutritionsstöd samt Kvalitetsgranskning av artiklar. LÄS MER
23. Sjuksköterskans förmåga att uppmärksamma och åtgärda malnutrition hos äldre
Kandidat-uppsats, Sektionen för hälsa och samhälle (HOS)Sammanfattning : Det är sjuksköterskans ansvarsområde att uppmärksamma, förebygga och behandla malnutrition. Ädelreformen, där ansvaret för äldre vårdtagare har flyttats från landstingsnivå till kommunnivå, har bland annat inneburit att tillgången till sjuksköterskor i hemsjukvården är liten i förhållande till antal vårdtagare. LÄS MER
24. Malnutrition inom akutsjukvården, sjuksköterskans ansvar
Kandidat-uppsats,Sammanfattning : Malnutrition är ett välkänt problem inom akutsjukvården. Det finns flera orsaker till malnutrition, bland annat olika sjukdomstillstånd som ger nedsatt aptit. Syftet var att undersöka om sjuksköterskor har tillräcklig kunskap om malnutrition och hur sjuksköterskan identifierar patienter med risk för malnutrition i akutsjukvården. LÄS MER
25. Screening av risk för undernäring med MEONF : analys av tillförlitlighet
Magister-uppsats, Sektionen för Hälsa och SamhälleSammanfattning : Syfte: Undersöka den kriterierelaterade validiteten, mellanbedömarreliabiliteten och användarvänligheten för MEONF, ett screeninginstrument för bedömning av risk för undernäring. Metoder: Hundra patienter inkluderades och nutritionsstatus bedömdes med Mini Nutritional Assessment (MNA) som här anses vara golden standard samt screenades med Malnutrition Universal Screening Tool (MUST) och Minimal Eating Observation and Nutrition Form (MEONF). LÄS MER