Sökning: "Salmonella"
Visar resultat 21 - 25 av 90 uppsatser innehållade ordet Salmonella.
21. Förekomst av specifika bakterier i färskfoder till hund : en undersökning av färskfoder innehållande kött och slaktbiprodukter från idisslare tillgängligt på den svenska marknaden
Uppsats för yrkesexamina på avancerad nivå, SLU/Dept. of Biomedical Sciences and Veterinary Public HealthSammanfattning : Raw food diets, a type of animal feed that have not been preserved prior to freezing or cooling, have increased in popularity. The advocates mean that it is more natural to feed dogs diets containing raw ingredients only, compared with heat treated dog food. LÄS MER
22. Förekomst av specifika bakterier i färskfoder innehållande produkter från fjäderfä åt hund
Uppsats för yrkesexamina på avancerad nivå, SLU/Dept. of Biomedical Sciences and Veterinary Public HealthSammanfattning : Färskfoder och BARF ”ben och rå föda” har utvecklats till att bli ett allt mer populärt utfodringsalternativ för hundar. Dess användning är dock även associerad med viss debatt då icke värmebehandlade köttprodukter kan vara förenade med en ökad förekomst av bakterier, jämfört med övriga kommersiella utfodringsalternativ. LÄS MER
23. Smittskyddets inverkan för salmonellainfektion i skånska mjölkbesättningar
M1-uppsats, SLU/Dept. of Biosystems and Technology (from 130101)Sammanfattning : Salmonella är en bakterie som sprids lätt om lantbrukaren inte har rätt skötselrutiner. Bra skötselrutiner ger bra smittskydd. Vi har båda arbetat på gårdar som blivit smittade och det är viktigt att alla arbetar för ett salmonellafritt Sverige. LÄS MER
24. Applications of phage therapy in veterinary medicine
Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Biomedical Sciences and Veterinary Public HealthSammanfattning : This paper describes some different investigations of phage therapy within veterinary medicine, in treating some of the most common bacterial infections in poultry, cattle and fish. As a red thread, phage therapy is being compared and contrasted with the current standard antibiotic treatment within some common diseases, as well as in general, in the discussion section. LÄS MER
25. Effects and safety of selected antagonistic bacteria against Escherichia coli in leafy green vegetables
Master-uppsats, Lunds universitet/Livsmedelsteknik och nutrition (master)Sammanfattning : We live in a busy world, where the demand of ready-to-eat (RTE) salad products has increased rapidly in a relatively short time. Despite of being an easy and fast way to add more vegetables to the daily diet, RTE salads have a serious underlying risk and the amount of vegetable-derived foodborne disease outbreaks has been increasing. LÄS MER