Sökning: "bakterieflora mjölk"

Hittade 4 uppsatser innehållade orden bakterieflora mjölk.

  1. 1. Grovfodrets påverkan på mjölkens bakterieflora : en delstudie inom projektet ”Integrerad kvalitetsstyrning för ökad lönsamhet i produktion av norrländsk långlagrad ost”

    Uppsats för yrkesexamina på avancerad nivå, SLU/Dept. of Agricultural Research for Northern Sweden

    Författare :Emelie Eriksson; [2020]
    Nyckelord :bakterieflora mjölk; bakterieflora grovfoder; mjölksyrabildande bakterier; ensileringsmetoder;

    Sammanfattning : Detta examensarbete är gjort inom ett större forskningsprojekt rörande kvalitetsstyrning för ökad lönsamhet vid produktion av långlagrad ost, initierat av Norrmejerier och SLU. Examensarbetet berör mjölkens bakterieflora på gårdarna och hur den kan påverkas av grovfodret som produceras och utfodras. LÄS MER

  2. 2. Framställning och vidareympning av gårdskultur : Vad skiljer en yoghurt fermenterad av gårdens egen bakterieflora från industriell och traditionell yoghurt?

    Kandidat-uppsats, Högskolan Kristianstad/Fakulteten för naturvetenskap

    Författare :Line Hellström; [2018]
    Nyckelord :Artisanal culture; Yoghurt; Fermented dairy products; Fermented; Thermophilic starter culture; Lactic acid bacteria; Gårdskultur; Yoghurt; Fermenterade mjölkprodukter; Fermenterat; Termofil syrningskultur; Mjölksyrabakterier;

    Sammanfattning : Bakgrund: Med industrialiseringen har de traditionella yoghurtkulturerna med en mångfald av samverkande mjölksyrabakterier fått ge plats åt de mer standardiserade. En gårdskultur framställs genom att obehandlad mjölk spontanfermenteras av gårdens egen bakterieflora och får därigenom en unik karaktär. LÄS MER

  3. 3. Effekt av spendopp på förekomst av mastit hos mjölkkor

    Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Animal Nutrition and Management

    Författare :Stefan Högberg; [2016]
    Nyckelord :spendopp; mastit; juverinflammation; juverhälsa; kor; teat dip; mastitis; udder health; cattle;

    Sammanfattning : Den vanligaste och mest kostsamma sjukdomen bland Sveriges mjölkkor är mastit. Rekommendationen i Sverige är att en akut mastit behandlas med antibiotika, medan vid en kronisk mastit bör kon i regel slås ut. En vanlig orsak till sjukdomen är bakterier. LÄS MER

  4. 4. Microbiota found in raw milk : their origin and importance for cheese production

    Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Food Science

    Författare :Alice Dunge; [2016]
    Nyckelord :microorganisms; milk cultures; milk; cheese; cheese production; pasteurization; raw milk cheese; cheese quality; cheese ripening;

    Sammanfattning : The microflora in milk has various different functions that affect the quality of the cheese. The tradition of making cheese is very old and for most of that time cheese has been made without adding bacteria. LÄS MER