Sökning: "faeces"
Visar resultat 1 - 5 av 170 uppsatser innehållade ordet faeces.
1. Påverkan av tid och temperatur vid analys av pH i träckprov från häst
Uppsats för yrkesexamina på grundnivå, SLU/Dept. of Clinical SciencesSammanfattning : Mätning av pH i träck är vanligt förekommande i vetenskapliga artiklar om nutrition och magtarmhälsa på häst. Metoderna för mätning av fekalt pH som beskrivs i litteraturen varierar mellan olika studier vilket gör att det finns en efterfrågan av ett mer standardiserat protokoll för mätning av fekalt pH. LÄS MER
2. The Impact of Oat and Fruit Consumption on Short-Chain Fatty Acid Production
Master-uppsats, Lunds universitet/Livsmedelsteknik och nutrition (master)Sammanfattning : This study explored the importance of short-chain fatty acids (SCFAs) in maintaining gut health and how different diets affect their levels. Blood plasma and serum samples from mice subjected to two intervention studies on oats and fruits were analysed to determine SCFA concentrations. LÄS MER
3. Dairy cow copper status in molybdenum rich areas : focus on copper excretion in faeces, urine and milk
Master-uppsats, SLU/Dept. of Animal Nutrition and ManagementSammanfattning : Koppar (Cu) är ett essentiellt spårämne med flertalet funktioner hos idisslare men både över- och underutfodring kan ha negativa effekter på djurets hälsa och produktion. Utöver det interagerar Cu med andra mineraler i våmmen vilket minskar tillgängligheten av Cu i tunntarmen. LÄS MER
4. The potential of the microbiome and inflammatory markers in the faeces of dogs with GI disorders
Magister-uppsats, SLU/Dept. of Clinical SciencesSammanfattning : The gut microbiota greatly affects host health. It can hinder the growth of pathogenic bacteria, decrease intestinal wall permeability, modulate the immune system, and provide nutrients for enterocytes. However, an imbalance of the gut microbiota to the point of dysbiosis can cause both acute, and in time, chronic GI disorders. LÄS MER
5. Käringtand, parasiter och emissioner från idisslare : en litteraturstudie om samodling med käringtand och effekter av kondenserade tanniner
Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Crop Production EcologySammanfattning : Käringtand (Lotus corniculatus L.) kommer ursprungligen från medelhavsområdet men förekommer idag i olika delar av världen. Historiskt har käringtand hävdat sig väl i torra klimat samt i mindre produktiva områden där baljväxter som blålusern (Medicago sativa L.) och rödklöver (Trifolium pratense L. LÄS MER