Sökning: "frukost lunch och middag"

Visar resultat 1 - 5 av 17 uppsatser innehållade orden frukost lunch och middag.

  1. 1. ”Det skulle vara bra för mig men jag orkar inte lägga tid på det” : En kvalitativ intervjustudie om ungdomars perspektiv på mellanmålet

    Kandidat-uppsats, Umeå universitet/Institutionen för kost- och måltidsvetenskap

    Författare :Kristian Vasilj; Nordström Nichlas; [2023]
    Nyckelord :Mellanmål;

    Sammanfattning : Sammanfattning Bakgrund I vårt dagliga arbete på våra skolor har vi sett att elever många gånger är orkeslösa. Vi människor behöver mat för att överleva och behålla en god hälsa, men maten har också en rad sociala,psykologiska och känslomässiga betydelser. LÄS MER

  2. 2. Munhygien- och kostvanor hos nyanlända asylsökande som är arabisktalande från Irak och Syrien : En enkätstudie

    Kandidat-uppsats, Högskolan Kristianstad/Fakulteten för hälsovetenskap

    Författare :Halah Al-Juboori; Naser Ismael; [2019]
    Nyckelord :Arabisktalande; Asylsökande; Irak; Kostvanor; Munhygienvanor; Nyanlända; Syrien;

    Sammanfattning : Inledning: Tandvården möter både barn och vuxna asylsökande som har omfattande tandvårdsbehov. I Sverige har asylsökande rätt till akut sjukvård och tandvård. Syfte: Syftet med studien var att undersöka munhygienvanor och kostvanor hos nyanlända asylsökande som var arabisktalande från Irak och Syrien. LÄS MER

  3. 3. Kostvanor hos ungdomar på fotbollsgymnasium

    Kandidat-uppsats, Luleå tekniska universitet/Institutionen för hälsovetenskap; Luleå tekniska universitet

    Författare :Malin Sjöbäck; Mathilda Enström; [2019]
    Nyckelord :Health promotion; Theory of planned behavior; eating habits; Swedish Olympic Committee s diet recommendations; young soccer players; Hälsopromotion; teori om planerat beteende; kostvanor; Svenska Olympiska Kommitténs kostrekommendationer; unga fotbollsspelare.;

    Sammanfattning : Idrottande ungdomar gör inte alltid hälsosamma matval och rätt näring är en förutsättning för att orka de fysiska kraven som ställs på fotbollsspelare. Syftet med studien var att kartlägga kostvanor hos ungdomar på fotbollsgymnasium och jämföra resultaten med Svenska Olympiska Kommitténs kostrekommendationer. LÄS MER

  4. 4. Munhygien- och kostvanor hos gymnasieelever

    Kandidat-uppsats, Högskolan Kristianstad/Avdelningen för oral hälsa

    Författare :Rafah Abbas; Melisa Feraget; [2018]
    Nyckelord :Ungdomar; munhygienvanor; kostvanor;

    Sammanfattning : Syfte:Syftet med studien var att undersöka munhygien- och kostvanor hos gymnasieelever i årskurs 3. Material och metod: Studien var en kvantitativ tvärsnittsstudie. Datainsamlingen genomfördes i form av enkätundersökning med 123 deltagare i åldrarna 18-22 år. LÄS MER

  5. 5. Aktivitetsnivå och kostvanor bland barn och ungdomar : En enkätstudie i Västsverige

    Kandidat-uppsats, Högskolan i Skövde/Institutionen för hälsa och lärande

    Författare :Julia Härgestam; [2018]
    Nyckelord :activity level; physical activity; dietary habits; food; children; adolescent; aktivitetsnivå; fysisk aktivitet; kostvanor; mat; barn; ungdomar;

    Sammanfattning : Introduktion: Barn i Sverige har generellt sett en god hälsa (Heinemans et al., 2013). Det är dock oroande att barn och ungdomar blir mindre fysiskt aktiva (Berg, 2008). Barn och ungdomar har i genomsnitt ett högre intag av energitäta och näringsfattiga livsmedel samt ett lägre intag av frukt och grönsaker (Warensjö Lemming et al. LÄS MER