Sökning: "intestinal microflora"
Visar resultat 1 - 5 av 6 uppsatser innehållade orden intestinal microflora.
1. Exploring the impact of estrogen signaling on gut microbiota diversity in a diet-induced obesity and a colorectal cancer model
Master-uppsats, KTH/ProteinvetenskapSammanfattning : Colorectal cancer (CRC) is one of the most common and deadly cancers in the western world. The incidence of CRC shows the tendency to rise with the increase of obesity, which is caused by current increase in fat intake, suggesting the correlation between CRC and high-fat diet (HFD). LÄS MER
2. The effect of the fermented tea beverage kombucha on the gut microflora
Master-uppsats, Lunds universitet/Livsmedelsteknik och nutrition (master)Sammanfattning : Introduction The fermented tea drink kombucha has gained large popularity over the past years. It has been praised for its nutritional content, organic acids and living community of beneficial bacteria. LÄS MER
3. Utvecklingen av bakteriefloran i magtarmkanalen hos kalvar
Master-uppsats, SLU/Dept. of Animal Nutrition and ManagementSammanfattning : Syftet med studien var att undersöka hur tarmfloran hos kalvar varierar med ålder och segment i magtarmkanalen samt att undersöka förekomsten av Faecalibacterium prausnitzii, Lactobacillus spp. och segmenterade filamentösa bakterier (SFB). LÄS MER
4. PRESENCE OF THE PROBIOTIC BACTERIUM LACTOBACILLUS REUTERI IN THE ORAL CAVITY
Master-uppsats, Malmö högskola/Odontologiska fakulteten (OD)Sammanfattning : Introduktion. Probiotiska bakterier är erkända som behandling av sjukdomar i tarmen och probiotiska produkter ökar på marknaden. För att kunna utvärdera effekterna i munhålan är det av intresse att undersöka om dessa bakterier, tillsammans med ökad tillgänglighet, utvecklas till en del av den naturliga orala mikrofloran.Syfte. LÄS MER
5. Factors influencing interpersonal variability in plasma enterolactone concentration
Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Food ScienceSammanfattning : Lignans are biologically active diphenolic plant compounds with potential health affecting properties. Some epidemiological studies have demonstrated that a high lignan intake is associated with risk reduction of several chronic diseases such as breast, prostate and colorectal cancer as well as cardiovascular disease. LÄS MER