Sökning: "krögare"
Visar resultat 1 - 5 av 24 uppsatser innehållade ordet krögare.
1. Det framgångsrika ledarskapet - Att skapa resilienta restauranger under Covid-19
Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Företagsekonomiska institutionenSammanfattning : Pandemin Covid-19 har inte lämnat någon oberörd, restaurangbranschen likaså. Sveriges krögare har under det senaste året bedrivit sina verksamheter under restriktioner och förutsättningar som tidigare hade uppfattats som omöjliga. LÄS MER
2. Abrovinscher : En etnologisk studie av diskursiva praktiker i krogmiljö
Kandidat-uppsats, Stockholms universitet/Institutionen för etnologi, religionshistoria och genusvetenskapSammanfattning : Uppsatsen syftar till att uppmärksamma hur mening upprättas inom den sociala organiseringen av krogen Bar Abrovinsch. Utifrån intervjuer med de två krögare som tillsammans äger och driver Bar Abrovinsch samt observationer från samma krog, undersöks hur diskursiva praktiker formas då värden knutna till krogens verksamhet aktualiseras. LÄS MER
3. Det finns snart ingen arbetssituation kvar : En kvalitativ studie av krögares arbetssituation under Covid-19 pandemin
Kandidat-uppsats, Linköpings universitet/Institutionen för beteendevetenskap och lärandeSammanfattning : Syftet med denna studie har varit att öka kunskapen om krögares arbetssituation samt upplevelser av den samma. Vi har undersökt hur krögare har upplevt sin arbetssituation från pandemins början våren 2020 till idag. LÄS MER
4. Från krögerska till krögare : Feminisering och maskulinisering inom krögaryrket 1739-1920 i Stockholm och Visby
Kandidat-uppsats, Mittuniversitetet/Institutionen för humaniora och samhällsvetenskapSammanfattning : I denna uppsats har jag, med hjälp av kroglistor och utskänkningstillstånd från Stockholm och Visby, visat hur krögaryrket gick från att vara huvudsakligen ett mansyrke till att bli uteslutande ett kvinnoyrke, för att sedan gå tillbaka till att ses som ett yrke bäst lämpat för män. Perioden jag undersökt har varit 1739-1920. LÄS MER
5. Havet hör bygden till : kustnära fiske och gastronomi på Österlen
Magister-uppsats, SLU/Dept. of Urban and Rural DevelopmentSammanfattning : Fisket har fram tills nyligen varit en viktig näring på Österlen och området är fortfarande präglat av en kustbygdsidentitet som det kustnära fisket varit delaktigt i att konstruera. Österlen är idag välkänt för sina många restauranger med gastronomiskt anseende vilka ofta har ett stort fokus på lokalproducerade råvaror. LÄS MER