Sökning: "lactobacillus plantarum 299v"

Visar resultat 6 - 10 av 15 uppsatser innehållade orden lactobacillus plantarum 299v.

  1. 6. Den probiotiska bakteriestammen Lactobacillus plantarum 299v och dess effekt på buksmärta vid IBS – en systematisk översiktsartikel

    Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för medicin

    Författare :Linnéa Andersson; Julia Wanselius; [2016-06-15]
    Nyckelord :Irritable bowel syndrome; IBS; probiotika; lactobacillus plantarum 299v; buksmärta; probiotics; abdominal pain;

    Sammanfattning : Titel: Den probiotiska bakteriestammen Lactobacillus plantarum 299v och dess effekt på buksmärta vid IBS – en systematisk översiktsartikel Författare: Julia Wanselius och Linnéa Andersson Handledare: Helen Lindqvist Examinator: Anna Winkvist Linje: Dietistprogrammet, 180/240 hp Typ av arbete: Självständigt arbete i klinisk nutrition, 15 hp Datum: 2016-04-07 Bakgrund: I Sverige lider uppskattningsvis 12,5 % av befolkningen av den funktionella tarmsjukdomen irritable bowel syndrome, IBS. Sjukdomen kännetecknas av buksmärta eller bukobehag i kombination med antingen diarré, förstoppning eller en kombination av dessa. LÄS MER

  2. 7. Effekt av Lactobacillus plantarum 299v på symtomlindring hos patienter med IBS – En systematisk översiktsartikel

    Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för medicin

    Författare :Madeléne Ingesson; Amanda Wellander; [2016-06-15]
    Nyckelord :IBS; Irritable Bowel Syndrome; Probiotics; Lactobacillus plantarum 299v; LP299;

    Sammanfattning : Titel: Effekt av Lactobacillus plantarum 299v på symtomlindring hos patienter med IBS – En systematisk översiktsartikel Författare: Madeléne Ingesson & Amanda Wellander Handledare: Heléne Bertéus Forslund Examinator: Frode Slinde Linje: Dietistprogrammet, 180/240 hp Typ av arbete: Självständigt arbete i klinisk nutrition, 15 hp Datum: 2016-05-25 Bakgrund: I Sverige är prevalensen av IBS cirka 13,5 procent. Probiotika har visats kunna ge symtomlindring, och studier har demonsterat förekomst rubbningar i tarmfloran hos patienter med IBS. LÄS MER

  3. 8. Inhibiting malate metabolism in L. plantarum 299v by introducing lactic acid in ProViva apple drinks

    Master-uppsats, Lunds universitet/Livsmedelsteknik och nutrition (master)

    Författare :Madeleine Göransson; [2016]
    Nyckelord :Microbiology; Product development; Lactic acid; Lactobacillus plantarum 299v; ProViva Apple drink; Preservative; food technology; livsmedelsteknologi; Technology and Engineering;

    Sammanfattning : This master thesis aimed to evaluate the possibilities of inhibition of Lactobacillus plantarum 299v metabolism of malate by introduction of lactic acid in ProViva apple drinks. The malate metabolism of L. LÄS MER

  4. 9. Development of a bean beverage - the effect of different treatments on sensory properties and nutritional content

    Master-uppsats, Lunds universitet/Livsmedelsteknik och nutrition (master)

    Författare :Louise Beckius; Klara Schaar; [2016]
    Nyckelord :food technology; livsmedelsteknologi; Technology and Engineering;

    Sammanfattning : This master thesis aimed at exploring different methods of producing a beverage based on Lantmännen’s Swedish grown white beans. A flour was milled from beans that had been soaked and boiled in order to inactivate antinutrients such as lectins, trypsin inhibitors and phytic acid, and subsequently dried and milled. LÄS MER

  5. 10. Probiotika som behandling vid IBS

    Kandidat-uppsats, Linnéuniversitetet/Institutionen för kemi och biomedicin (KOB)

    Författare :Amina Abiib; [2016]
    Nyckelord :Probiotics; Irritable Bowel Syndrome; IBS; abdominal pain discomfort; Probiotika; Irritable Bowel Syndrome; IBS; buksmärta obehag;

    Sammanfattning : Bakgrund: IBS (Irritabel Bowel Syndrome) är en funktionell mag-tarmsjukdom, med en oklar patofysiologi och etiologi. IBS är en vanlig åkomma hos den västerländska befolkningen och karakteriseras av återkommande buksmärta/obehag, uppblåsthet, diarré och/eller förstoppning samt ökad gasbildning. LÄS MER