Sökning: "måltider utanför hemmet"
Visar resultat 1 - 5 av 8 uppsatser innehållade orden måltider utanför hemmet.
1. Hur påverkar celiaki vardagen? : En enkätstudie med fokus på måltider utanför hemmet och den glutenfria trenden.
Kandidat-uppsats, Umeå universitet/Institutionen för kost- och måltidsvetenskapSammanfattning : Bakgrund Antalet personer som är diagnostiserade med celiaki har inte förändrats de senaste åren men trots det har antalet personer som följer en glutenfri kost tredubblats, en förändring som talat för att glutenfri kost blivit en trend. Vuxna med celiaki undviker att äta på café eller restaurang och bidragande orsaker till det är kontaminationsrisk, dålig kommunikation med personalen och restaurangpersonalens otillräckliga kunskap om sjukdomen. LÄS MER
2. Glutenfria måltider på restauranger och kaféer - En kvalitativ studie om lunchutbud, rutiner och serveringspersonalens bemötande
Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för kost- och idrottsvetenskapSammanfattning : Måltider utanför hemmet ökar och att äta på restaurang som ett sällskap är idag en utbredd och vanligt företeelse. Men för personer med sjukdomen celiaki innebär det ofta rädsla och oro för kontaminering vid restaurangbesök och kan påverka livsnjutningen negativt. LÄS MER
3. ”Tusen gånger godare”
Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för kost- och idrottsvetenskapSammanfattning : Med anledning av att det blir allt vanligare att äta måltider utanför hemmet och att regeringen har en vision om att Sverige ska bli ett internationellt matland där fokus inte ligger på näringsperspektivet väcktes intresset att studera föreställningar om hälsosam mat bland kockelever. Det blev också studiens syfte. LÄS MER
4. En app för smartare måltidsplanering
Kandidat-uppsats, Institutionen för datavetenskap; Tekniska högskolanSammanfattning : This thesis is based on design theory about how to build an application for the mobile platform, a scientific analysis and an application for grocery shopping and meal planning. The thesis also contains a valuation of the research and of the application. LÄS MER
5. Energi- och näringsmärkning på lunchrestauranger - en kartläggning av attityder hos personal på tre olika företag
Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för kost- och idrottsvetenskapSammanfattning : Prevalensen av övervikt och fetma är hög både i Sverige och i övriga världen. Den främsta orsaken till detta är ett högt intag av energitäta livsmedel samtidigt som den fysiska aktiviteten har minskat. Allt fler måltider konsumeras utanför hemmet och lunchen utgör en stor del av dagens totala energiintag. LÄS MER