Sökning: "mindre socker"
Visar resultat 1 - 5 av 41 uppsatser innehållade orden mindre socker.
1. Possible sugar substitutes to reduce sugar in bread : without affecting taste and quality
Master-uppsats, SLU/Department of Molecular SciencesSammanfattning : The World Health Organization (WHO) is recommending a reduction of added sugars in food to decrease non-communicable diseases. This study was made in a collaboration with the bread company Pågen, who wants to reduce the added sugar, sucrose, to meet the recommendations from WHO and the consumer's wishes for less sugar in bread. LÄS MER
2. Associations between health literacy, ADHD, and eating behaviour
Master-uppsats, Mittuniversitetet/Institutionen för hälsovetenskaper (HOV)Sammanfattning : Personer med ADHD riskerar ohälsa i högre grad än befolkningen i stort. Såväl matvanor, som hälsolitteracitet kan ha signifikant inverkan på individers hälsa. LÄS MER
3. Hur påverkar vallfodrets sockerinnehåll insulinresponsen hos EMS-hästar behandlade med en SGLT2-hämmare?
Master-uppsats, SLU/Dept. of Clinical SciencesSammanfattning : Ekvint metabolt syndrom (EMS) är ett sjukdomskomplex som kan skapa stora hälsoproblem för drabbade hästar. Tre huvudsakliga komponenter ingår i EMS: insulindysreglering (ID), fetma (generell eller regional) samt insulinorsakad fång/ökad risk för insulinorsakad fång. LÄS MER
4. Vilket av läkemedlen insulin eller metformin medför bäst kontroll av glukosvärdet hos kvinnor med graviditetsdiabetes?
Kandidat-uppsats, Linnéuniversitetet/Institutionen för kemi och biomedicin (KOB)Sammanfattning : Gravida kvinnor kan drabbas av diabetes och oftast är tillståndet tillfälligt bara under graviditeten, vilket kallas för graviditetsdiabetes GDM. Under graviditet är kroppens celler extra resistenta för insulin dvs att det sker en sänkning av insulinkänslighet, som kan vara pga. moderkakans frisättning av hormoner t.ex. LÄS MER
5. The effects of sweeteners on the intestinal microbiota among individuals with eating disorders
Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Anatomy, Physiology and BiochemistrySammanfattning : In today's society, the number of people who fall ill with various eating disorders is growing at a furious pace, the queues for treatment are getting longer at the same time as younger people are affected. In addition, it is a common phenomenon with ineffective treatments, where setbacks and relapses are common. LÄS MER