Sökning: "rotfrukter"

Visar resultat 1 - 5 av 23 uppsatser innehållade ordet rotfrukter.

  1. 1. Har lagringsdugliga grönsaker en plats inom svensk krisberedskap? : en undersökning av skånska kommuners krisberedskap för livsmedelsförsörjningen

    Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Biosystems and Technology (from 130101)

    Författare :Nadia Andersson; [2023]
    Nyckelord :Civilförsvar; lagring; livsmedelsstrategi; offentlig sektor; rotfrukter; SWOT-analys; totalförsvar;

    Sammanfattning : Krig, pandemi, naturkatastrofer och flyktingkriser har skett mer frekvent de senaste åren. Med bakgrund av detta finns det ett ökat intresse för att skapa större förståelse för hur Sveriges krisberedskap ser ut idag och främst inom livsmedelsförsörjningen. LÄS MER

  2. 2. Matsvinn i hushållet : En kvantitativ studie om förekomst och orsaker

    Kandidat-uppsats, Umeå universitet/Institutionen för kost- och måltidsvetenskap

    Författare :christian mouchi; [2023]
    Nyckelord :Matsvinn; Agenda 2030; avfall; näring; vanor.;

    Sammanfattning : Onödigt matavfall, så kallat matsvinn, är ett stort samhällsproblem idag. Enligt de globala hållbarhetsmålen, Agenda 2030, ska matsvinnet halveras fram till år 2030. Tidigare forskning visar att det finns olika skäl till att människor slänger mat. LÄS MER

  3. 3. Mår vi som vi äter? : En enkätstudie om sambandet mellan kostvanor och psykisk ohälsa bland unga vuxna

    Kandidat-uppsats, Gymnastik- och idrottshögskolan, GIH/Institutionen för fysisk aktivitet och hälsa

    Författare :Lisa Siösteen; Matilda Wester; [2022]
    Nyckelord :Kostvanor; psykisk ohälsa; unga vuxna;

    Sammanfattning : Syfte och frågeställningar: Syftet med studien är att undersöka sambandet mellan kostvanor och psykisk ohälsa bland unga vuxna i ålder 20–30 år. De frågeställningar som studien undersöker är: ' • Finns det ett samband mellan ohälsosamma kostvanor och psykisk ohälsa? • Finns det ett samband mellan intaget av specifika livsmedel och psykisk ohälsa? Metod: En retrospektiv tvärsnittsstudie har gjorts på unga vuxna i åldern 20–30. LÄS MER

  4. 4. Alberga odlingskooperativ: folkets hus, grönsaksodling & marknad

    Kandidat-uppsats, KTH/Arkitektur

    Författare :Kirthana Piraisoody; [2022]
    Nyckelord :landsbygd; Eskilstuna Kommun; folketshus; självförsörjning; matproduktion; odlingskooperativ; marknad; limträ; integrerat solcellstak; hållbarhet; konstruktion;

    Sammanfattning : The project area Alberga is a locality in Eskilstuna municipality. This project is based on the Sustainable Development Goal 1 – No poverty, more particularly sub-goal 1:5 Build resilience to economic, social, and environmental disasters which partially is about achieving a higher degree of self-sustainability. LÄS MER

  5. 5. Föräldrars val av livsmedel till barn 1-5 år

    Kandidat-uppsats, Umeå universitet/Institutionen för kost- och måltidsvetenskap

    Författare :Frida Annefors; Catthariya Göransson; [2021]
    Nyckelord :livsmedelsval; föräldrars val av livsmedel; mat till barn; barn 1-5 år;

    Sammanfattning : Bakgrund. Barns matvanor grundläggs tidigt. Kostmönster, ätbeteende och smakpreferenser är exempel på sådant som följer individen genom uppväxten. Under den första tiden i livet är därför föräldrarnas roll för barnets kost viktig, då det är dem som serverar maten. LÄS MER