Sökning: "stress konsumtion"
Visar resultat 1 - 5 av 41 uppsatser innehållade orden stress konsumtion.
1. Review and Design of DC Electrical Field Measurement Systems and Related Developments : For Measurements Around HVDC Cable Terminations
Master-uppsats, KTH/Skolan för elektroteknik och datavetenskap (EECS)Sammanfattning : With power generation and consumption placed further away from each other, with for example increased offshore power production, the need for HVDC transmission systems increases. As voltage levels in the HVDC transmission system are raised, the losses can be decreased, enabling efficient power transfer over longer distances. LÄS MER
2. Rörelseaktivitet hos regnbågar (Oncorhynchus mykiss) med olika antal eumelaninfläckar, utsatta för stressande sportfiske
Kandidat-uppsats,Sammanfattning : Rainbow trout (Oncorhynchus mykiss) are introduced in large parts of the world and are commonly farmed for consumption as well as a valued sport fish. Many species of salmonids show large intraspecific variation in pigmentation, which has been shown to correlate with stress response and several other behavioral traits. LÄS MER
3. Stress vid bedövning av öring (Salmo trutta)
Kandidat-uppsats, SLU/Dept. Of Aquatic ResourcesSammanfattning : Vattenbruk är i Sverige en allt växande marknad med stor potential, både för att bevara sårbara fiskpopulationer och för att producera hållbara animaliska livsmedel. I takt med att fler fiskar odlas för forskning, konsumtion och utsättning ökar behovet av bra och etisk djurhållning. LÄS MER
4. Äldre personer med alkoholrelaterad levercirros och deras upplevelse av sjuksköterskans stöd för att nå ett totalt alkoholstopp
Magister-uppsats,Sammanfattning : Bakgrund: Andelen äldre i samhället ökar och allt fler lever längre. Idag dricker äldre personer alkohol i en större utsträckning än tidigare, vilket innebär ökade risker att drabbas av alkoholrelaterade skador och alkoholberoende. LÄS MER
5. Dietary fiber content and composition in heritage wheat
Master-uppsats, SLU/Department of Molecular SciencesSammanfattning : Wheat is the main food source in the world. A secured production has however been threatened by environmental changes in combination with the need of producing more food for a growing population. As a result, there has been an increasing interest in finding new crop varieties susceptible to abiotic stress. LÄS MER