Sökning: "sustainable eating"

Visar resultat 21 - 25 av 65 uppsatser innehållade orden sustainable eating.

  1. 21. "As close as possible" - Sustainable Tourist Behaviour as Defined by Lifestyle Entrepreneurs : The Case of South-east Iceland

    Magister-uppsats, Uppsala universitet/Institutionen för samhällsbyggnad och industriell teknik

    Författare :Alexandra Klaudia Jakubčiaková; [2021]
    Nyckelord :;

    Sammanfattning : This thesis project studied how a tourism campaign using the tool of nudging can be created. The objectives of the research were to identify what sustainable practices do the lifestyle entrepreneurs in Iceland conduct, and on the contrary, which activities of tourists they perceive as unsustainable. LÄS MER

  2. 22. Moving from Daji towards Noma: Changing the perception of a spiritual towards a treatable disease : A case study of Hilfsaktion Noma e.V. in Niger

    Magister-uppsats, Uppsala universitet/Teologiska institutionen

    Författare :Shauni Denise De Vriese; [2021]
    Nyckelord :Noma; impediments to healthcare; social cognitive theory; access to healthcare; community-based surveillance system; Hilfsaktion Noma e.V.; Niger;

    Sammanfattning : Noma is a neglected non-contagious disease of the face and mouth affecting children living in extreme poverty. Due to the quick spread of the disease, the mortality rate is estimated at 90% when treatment is not started within two weeks of onset. Even though Hilfsaktion Noma e.V. LÄS MER

  3. 23. Mjölkkor i köttdisken? : En flermetodsstudie om konsumentens och producentens tankar kring nötkött samt hur alternativ produktion går till och smakar.

    Magister-uppsats, Umeå universitet/Institutionen för kost- och måltidsvetenskap

    Författare :Rosanna Åhlgren; [2021]
    Nyckelord :Nötkött; Mjölkko; Konsument;

    Sammanfattning : Bakgrund Det har kommit nya rekommendationer om minskad köttkonsumtion, för hälsan och en hållbar produktion. Kött har funnits i kosten länge och innehåller hög-kvalitéts protein. Samtidigt har medvetenheten kring hållbar köttkonsumtion ökat bland konsumenter. LÄS MER

  4. 24. Hållbarhetsaspekter i svenska livsmedelsmärkningar

    Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Food Science

    Författare :julia söderberg; [2021]
    Nyckelord :hållbarhet; planetära gränser; livsmedelsproduktion; märkning; konsument;

    Sammanfattning : Det krävs stora förändringar i matvanor, matsvinn och förbättringar av produktionsmetoderna för att uppnå hälsosam kost från hållbara livsmedelssystem som inte äventyrar planetens gränser. Hållbarhetsmärkningar kan ses som avgörande för att i tid ställa om våra livsmedelssystem. LÄS MER

  5. 25. Industrihampa : En kvalitativ studie angående attityder till en växtbaserad dryck tillverkad av industrihampa

    Kandidat-uppsats, Högskolan Kristianstad/Fakulteten för naturvetenskap

    Författare :Fanny Gartz Levin; [2021]
    Nyckelord :Hemp; Sustainable consumption; Swedish commodities; Focus group; Attitudes; Hampa; Hållbar konsumtion; Svensk råvara; Fokusgrupp; Attityder;

    Sammanfattning : Klimatförändringar är ett faktum, och den globala livsmedelsproduktionen står för 25 – 30 % av de totala utsläppen. För att minska utsläppen krävs det stora förändringar i samhället. För den enskilda individen kan ett minskat intag av animaliska livsmedelsprodukter göra stor skillnad för miljö och klimat. LÄS MER