Sökning: "Hafnia alvei"

Hittade 4 uppsatser innehållade orden Hafnia alvei.

  1. 1. Microbial processes and volatile metabolites in cheese : detection of bacteria using an electronic nose

    Kandidat-uppsats, Örebro universitet/Institutionen för naturvetenskap och teknik; Örebro universitet/Restaurang- och hotellhögskolan

    Författare :Magnus Westling; [2015]
    Nyckelord :Enterobacteriaceae; Lactococcus; electronic nose;

    Sammanfattning : Cheese is a fermented product in which bacteria contribute to different flavours and textures. In order to understand the microbial processes in cheese, it is necessary to not only look at the genomic information in bacteria. The metabolome consists of a complete collection of metabolites in a biological sample. LÄS MER

  2. 2. Microbial Processes and Volatile Metabolites in Cheese Detection of Bacteria Using an Electronic Nose

    Kandidat-uppsats, Örebro universitet/Institutionen för naturvetenskap och teknik

    Författare :Magnus Westling; [2015]
    Nyckelord :Enterobacteriaceae; Lactococcus; electronic nose;

    Sammanfattning : Cheese is a fermented product in which bacteria contribute to different flavours and textures. In order to understand the microbial processes in cheese, it is necessary to not only look at the genomic information in bacteria. The metabolome consists of a complete collection of metabolites in a biological sample. LÄS MER

  3. 3. Inget kan dofta ur inget : Identifiering av Enterobacteriaceae-arter isolerade från fyra opastöriserade franska mögel- och kittostar

    Magister-uppsats, Örebro universitet/Restaurang- och hotellhögskolan

    Författare :Magnus Westling; [2014]
    Nyckelord :Livsmedelshygien; sensorik; Hafnia alvei; Escherichia coli; Klebsiella pneumoniae;

    Sammanfattning : Syftet med denna magisteruppsats är att gå vidare med resultat från en kandidatuppsats (Westling, 2013) gällande opastöriserade franska mögel- och kittostar genom att undersöka vilka Enterobacteriaceae-arter som ett urval av de analyserade ostarna innehöll. API 20E används som identifieringssystem. LÄS MER

  4. 4. Inget kan dofta ur inget : Identifiering av Enterobacteriaceae-arter isolerade från fyra opastöriserade franska mögel- och kittostar

    Magister-uppsats, Örebro universitet/Restaurang- och hotellhögskolan

    Författare :Magnus Westling; [2014]
    Nyckelord :Livsmedelshygien; sensorik; Hafnia alvei; Escherichia coli; Klebsiella pneumoniae;

    Sammanfattning : Syftet med denna magisteruppsats är att gå vidare med resultat från en kandidatuppsats (Westling, 2013) gällande opastöriserade franska mögel- och kittostar genom att undersöka vilka Enterobacteriaceae-arter som ett urval av de analyserade ostarna innehöll. API 20E används som identifieringssystem. LÄS MER