Sökning: "hkk hälsa ekonomi och miljö"

Hittade 2 uppsatser innehållade orden hkk hälsa ekonomi och miljö.

  1. 1. Vegetarisk mat i Hem- och konsumentkunskap : En kvalitativ intervjustudie om lärarnas uppleveser kring vegetarisk mat i HKK

    Kandidat-uppsats, Umeå universitet/Institutionen för kost- och måltidsvetenskap

    Författare :Alexandra Rask; Sophie Arnesved; [2023]
    Nyckelord :;

    Sammanfattning : Bakgrund För högt intag av rött kött ökar risken för att drabbas av vissa cancersjukdomar samt hjärt- och kärlsjukdomar. Internationella studier har visat att intaget av rött kött är för högt medan frukt och grönt är för litet, i förhållande till rekommenderat intag. LÄS MER

  2. 2. Handhygien i köket - : En strukturerad observationsstudie under undervisning i Hem- och konsumentkunskap

    M1-uppsats, Institutionen för kostvetenskap

    Författare :Beatrice Wilhemsdotter; Julia Jung; [2013]
    Nyckelord :;

    Sammanfattning : Bakgrund: Elever i grundskolan ska utveckla sina kunskaper om hygien hem- och konsumentkunskapslektionerna. Kunskaperna eleverna får är viktiga ur perspektiven hälsa, ekonomi och miljö. LÄS MER