Sökning: "malningsgrad"

Hittade 3 uppsatser innehållade ordet malningsgrad.

  1. 1. Effect of Refining on Softwood Pulp with Addition of Eucalyptus for Greaseproof Paper Production : Vacuum Dewatering in Laboratory Scale

    Master-uppsats, Karlstads universitet/Institutionen för ingenjörs- och kemivetenskaper (from 2013)

    Författare :Anton Nordling; [2023]
    Nyckelord :Refining; beating; eucalyptus; greaseproof paper; degree of refining; vacuum dewatering; formation; air permeance; Malning; Eukalyptus; fettresistent papper; malgrad; vakuumavvattning; formation; luftpermeans;

    Sammanfattning : We are provided countless products from the forest industry and has been through many years. Paper, paper board, packaging materials and furniture to mention a few. A special type of paper used in food packaging for example, is greaseproof paper. LÄS MER

  2. 2. Faktorer som påverkar adhesion mellanpapper och bälte i en NTT Advantagemjukpappersmaskin.

    Master-uppsats, Karlstads universitet/Avdelningen för kemiteknik

    Författare :Shehnaz Fatma Beshir; [2020]
    Nyckelord :;

    Sammanfattning : Syftet med detta arbete är att få en ökad förståelse om vilka parametrar som styr adhesion mellan NTTbältenoch pappersarket i NTT Advantage mjukpappersmaskin. Inga offentliga studier har gjortstidigare, därför var det även ett krav att hitta lämpliga metoder för att kunna utföra dessa analyser. LÄS MER

  3. 3. Potatisfibers inverkan på bröd : hur påverkas deg och bröd av potatisfiberns malningsgrad?

    Kandidat-uppsats, Högskolan Kristianstad/Fakulteten för naturvetenskap

    Författare :Emma Rothman; Jakob Erlandsson; [2019]
    Nyckelord :Bread baking; difference test; dough characteristics; fiber function in bread; grind; potato fibre; staling; Brödbakning; degegenskaper; fiberfunktion i bröd; malningsgrad; potatisfiber; skillnadstest; staling;

    Sammanfattning : Introduktion: Potatisfibern utgör ca 1 % av potatisens vikt och är en restprodukt vid tillverkningen av potatisstärkelse. Idag tillsätter flera välkända livsmedelsföretag potatisfiber i sina produkter. Den främsta anledningen till detta är för att fibern kan binda vätska 7–12 gånger sin egen vikt vilket kan ge en ekonomisk fördel. LÄS MER