Digital teknik : En studie om rektorers uppfattningar om digitaliseringen på yrkesförberedande program

Detta är en Kandidat-uppsats från Högskolan i Skövde/Institutionen för hälsa och lärande

Sammanfattning: Syftet med studien var att undersöka rektorers upplevelser om digitaliseringen på restaurang- och livsmedelsprogrammet och hotell-, restaurang- och bageriprogrammet, metoden för studien genomfördes med kvalitativa semistrukturerade intervjuer. Analysarbetet genomfördes med utgångspunkt ur en fenomenografisk ansats. Studiens frågeställningar är:  Vilka hinder stöter rektorerna på vid arbetet med att implementera digital teknik i undervisningen? Hur tänker rektorerna om digitaliseringen på restaurang- och livsmedelsprogrammen och hotell, restaurang och bageri? Resultat utmynnade i fem beskrivningskategorier om fenomenet digitaliseringen, beskrivningskategorierna blev följande: Digitaliseringens inverkan på utbildningenDigitaliseringens inverkan på lärare Rektorernas inverkan på digitaliseringen Digitaliseringens inverkan på eleverna Digitaliseringens inverkan på det framtida yrket Slutsatsen blev att rektorernas olika upplevelser om digitaliseringen kan påverka hur rektorerna väljer att leda och samordna det digitaliserande arbetet i skolan, denna variation kan få konsekvenser för hur likvärdig utbildningen kommer att bli på sikt.

  HÄR KAN DU HÄMTA UPPSATSEN I FULLTEXT. (följ länken till nästa sida)