Sökning: "Acidic drink"

Visar resultat 1 - 5 av 6 uppsatser innehållade orden Acidic drink.

  1. 1. Kunskap om dental erosion samt konsumtion av sur dryck bland ungdomar : En tvärsnittsstudie

    Kandidat-uppsats, Karlstads universitet/Institutionen för hälsovetenskaper (from 2013)

    Författare :Mikaela Frycklund; Sofia Larsson; [2023]
    Nyckelord :Acidic drink; adolescents; consumption; dental erosion; knowledge; Dental erosion; konsumtion; kunskap; sur dryck; ungdomar;

    Sammanfattning : Introduktion/Bakgrund: Dental erosion är en irreversibel kemisk process som innebär förlust avtandsubstans. Läskförsäljning i Sverige ökar varje år och ungdomars konsumtion av läsk är en bidragandeorsak till dental erosion. LÄS MER

  2. 2. Sura dryckers inverkan på biaxiala böjhållfastheten hos en litiumdisilikatbaserad glaskeram

    Kandidat-uppsats, Malmö universitet/Odontologiska fakulteten (OD)

    Författare :Willy Al Atabi; Mahmoud Mahmoud; [2022]
    Nyckelord :;

    Sammanfattning : Sammanfattning Syfte: Syftet med studien var att undersöka om böjhållfastheten pålitiumdisilikatbaserad glaskeram som har framställts genom pressteknik påverkasav en energidryck (NOCCO) och apelsinjuice motsvarande 13-års förbrukning. Material och metod: Totalt tillverkades 30 provkroppar genom att pressas i IPSe.max Press®. LÄS MER

  3. 3. The Effect of Temperature and Fungal:Bacterial Ratio on Kombucha Culture Fermentation

    Master-uppsats, Lunds universitet/Livsmedelsteknik och nutrition (master)

    Författare :Johanna Forsvall; [2021]
    Nyckelord :Kombucha; Kombucha culture; Fermentation; Food engineering; Technology and Engineering;

    Sammanfattning : The fermented tea beverage kombucha is a traditional drink that has been consumed for thousands of years in Asia. Over the past decades, it has gained greatly in popularity amongst consumers and researchers also in the rest of the world. LÄS MER

  4. 4. Inhibiting malate metabolism in L. plantarum 299v by introducing lactic acid in ProViva apple drinks

    Master-uppsats, Lunds universitet/Livsmedelsteknik och nutrition (master)

    Författare :Madeleine Göransson; [2016]
    Nyckelord :Microbiology; Product development; Lactic acid; Lactobacillus plantarum 299v; ProViva Apple drink; Preservative; food technology; livsmedelsteknologi; Technology and Engineering;

    Sammanfattning : This master thesis aimed to evaluate the possibilities of inhibition of Lactobacillus plantarum 299v metabolism of malate by introduction of lactic acid in ProViva apple drinks. The malate metabolism of L. LÄS MER

  5. 5. Development of a bean beverage - the effect of different treatments on sensory properties and nutritional content

    Master-uppsats, Lunds universitet/Livsmedelsteknik och nutrition (master)

    Författare :Louise Beckius; Klara Schaar; [2016]
    Nyckelord :food technology; livsmedelsteknologi; Technology and Engineering;

    Sammanfattning : This master thesis aimed at exploring different methods of producing a beverage based on Lantmännen’s Swedish grown white beans. A flour was milled from beans that had been soaked and boiled in order to inactivate antinutrients such as lectins, trypsin inhibitors and phytic acid, and subsequently dried and milled. LÄS MER