Sökning: "Acidic drink"
Visar resultat 1 - 5 av 6 uppsatser innehållade orden Acidic drink.
1. Kunskap om dental erosion samt konsumtion av sur dryck bland ungdomar : En tvärsnittsstudie
Kandidat-uppsats, Karlstads universitet/Institutionen för hälsovetenskaper (from 2013)Sammanfattning : Introduktion/Bakgrund: Dental erosion är en irreversibel kemisk process som innebär förlust avtandsubstans. Läskförsäljning i Sverige ökar varje år och ungdomars konsumtion av läsk är en bidragandeorsak till dental erosion. LÄS MER
2. Sura dryckers inverkan på biaxiala böjhållfastheten hos en litiumdisilikatbaserad glaskeram
Kandidat-uppsats, Malmö universitet/Odontologiska fakulteten (OD)Sammanfattning : Sammanfattning Syfte: Syftet med studien var att undersöka om böjhållfastheten pålitiumdisilikatbaserad glaskeram som har framställts genom pressteknik påverkasav en energidryck (NOCCO) och apelsinjuice motsvarande 13-års förbrukning. Material och metod: Totalt tillverkades 30 provkroppar genom att pressas i IPSe.max Press®. LÄS MER
3. The Effect of Temperature and Fungal:Bacterial Ratio on Kombucha Culture Fermentation
Master-uppsats, Lunds universitet/Livsmedelsteknik och nutrition (master)Sammanfattning : The fermented tea beverage kombucha is a traditional drink that has been consumed for thousands of years in Asia. Over the past decades, it has gained greatly in popularity amongst consumers and researchers also in the rest of the world. LÄS MER
4. Inhibiting malate metabolism in L. plantarum 299v by introducing lactic acid in ProViva apple drinks
Master-uppsats, Lunds universitet/Livsmedelsteknik och nutrition (master)Sammanfattning : This master thesis aimed to evaluate the possibilities of inhibition of Lactobacillus plantarum 299v metabolism of malate by introduction of lactic acid in ProViva apple drinks. The malate metabolism of L. LÄS MER
5. Development of a bean beverage - the effect of different treatments on sensory properties and nutritional content
Master-uppsats, Lunds universitet/Livsmedelsteknik och nutrition (master)Sammanfattning : This master thesis aimed at exploring different methods of producing a beverage based on Lantmännen’s Swedish grown white beans. A flour was milled from beans that had been soaked and boiled in order to inactivate antinutrients such as lectins, trypsin inhibitors and phytic acid, and subsequently dried and milled. LÄS MER