Sökning: "Biologisk kvalitet"
Visar resultat 1 - 5 av 39 uppsatser innehållade orden Biologisk kvalitet.
1. Hav av blommor : ett gestaltningsförslag för ängsmark i historisk parkmiljö, Tornerparken, Uppsala
Uppsats för yrkesexamina på avancerad nivå, SLU/Dept. of Urban and Rural DevelopmentSammanfattning : Idag minskar grönområden och biologisk mångfald i stadsmiljöer. För att motverka detta bör grönområden användas mer effektivt och öka i kvalitet, exempelvis genom att omvandla gräsmattor till äng. Syftet med detta examensarbete är att göra ett gestaltningsförslag för äng i Tornerparken, Uppsala. LÄS MER
2. Behandling med viltrepellent i tallföryngringar – påverkan på betesfrekvens och biologisk mångfald
Kandidat-uppsats, Linnéuniversitetet/Institutionen för skog och träteknik (SOT)Sammanfattning : Skogsbruket förlorar årligen 1,25 miljarder kronor till följd av viltbetesskador på tallungskog. Betesskadorna orsakar försämrad kvalitet på virket, minskad tillväxt och ökad plantmortalitet. Vidare ses en artfattigare skog i Sverige på grund av viltets bete. LÄS MER
3. Bedömning av kraftledningars påverkan på miljön - ur perspektiven klimat och biologisk mångfald
Uppsats för yrkesexamina på avancerad nivå, Lunds universitet/Miljö- och energisystemSammanfattning : The sustainable transition and electrification of society can only take place with a reliable electricity grid. The Swedish electricity grid both needs to expand and to be renewed. This must be done with two major societal issues in mind, climate change and threatened biodiversity. LÄS MER
4. Scent traps and trap crops for broad bean weevil (Bruchus rufimanus) control
Master-uppsats, SLU/Dept. of EcologySammanfattning : Bönsmyg (Bruchus rufimanus) är en skadeinsekt vars larv orsakar skada i åkerböna (Vicia faba minor L), vilket reducerar bönornas kvalitet och kommersiella värde. Detta projekts syfte var att testa och utvärdera doftfällor i kombination med fångstgrödor som en biologisk kontroll mot bönsmyg. LÄS MER
5. Möjligheter och utmaningar med en hållbar primärproduktion av mjölk och nötkött i Sverige
Magister-uppsats, SLU/Department of Molecular SciencesSammanfattning : I takt med att världspopulationen ökar behöver även produktionen av livsmedel ökas. Med hänsyn till klimatförändringarna behöver den ökade produktionen ske på ett hållbart sätt. Komjölk är en högkvalitativ proteinkälla för människor och en tradition i Sverige sedan lång tid tillbaka. LÄS MER