Sökning: "Gluten-Free"

Visar resultat 1 - 5 av 31 uppsatser innehållade ordet Gluten-Free.

  1. 1. Addition of PromOat Beta-Glucan and Guar-gum to Gluten- Free Wheat Starch Pan Bread to increase Fiber while maintaining the Quality in Texture

    Master-uppsats, Lunds universitet/Livsmedelsteknik och nutrition (master)

    Författare :Devika Singh; [2023]
    Nyckelord :Gluten-Free bread; PromOat; Guar-Gum; Food technology; Technology and Engineering;

    Sammanfattning : Gluten-free products have gained great attention in the last few years due to the growing incidence of celiac disease and the intolerance to gluten. The project is aimed to investigate the effects of adding PromOat, a good source of B-glucan to increase the fiber content and Guar-Gum to overcome the textural deformities in the gluten-free wheat starch Pan bread. LÄS MER

  2. 2. Effect of different food by-products on Tenebrio molitor growth and development in an industrial environment

    Master-uppsats, SLU/Dept. of Ecology

    Författare :Anton Laggar Andreasson; [2023]
    Nyckelord :Tenebrio molitor; yellow mealworm; growth; development; industrial farming; wet feed; dry feed; by-products; insects; insects as food and feed; maturation; pupation;

    Sammanfattning : Due to an increasing need for high-quality protein around the world, eyes are turning towards alternative methods of farming, such as insect farms. As insects can eat what humans cannot, e.g. food by-products, they can be a part of sustainable food systems. LÄS MER

  3. 3. Måste man utesluta gluten?

    Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för medicin

    Författare :Emy Eng; Elsa Lind; [2022-06-22]
    Nyckelord :IBS; gluten; IBS-SSS;

    Sammanfattning : Syfte: Denna systematiska litteraturstudie sammanställer evidensen gällande effekten av gluten på totala IBS symtom mätt med IBS-SSS samt IBS-symptomen: buksmärta (intensitet), buksmärta (frekvens) samt buksvullnad. Metod: Datainsamling genomfördes i PubMed och Scopus, med MeSh-termer så som “gluten, diet” och “Diet, gluten free”. LÄS MER

  4. 4. Gluten är inte boven i dramat

    Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för medicin

    Författare :Sarah Andreasson; Sandra Hansson; Sanna Falk; [2022-06-21]
    Nyckelord :IBS; Irritable Bowel Syndrome; IBS-SSS; gluten; glutenfri; glutens; gluten-free;

    Sammanfattning : Syfte: Syftet med denna systematiska översiktsartikel är att undersöka det vetenskapliga underlaget avseende effekten av gluten på symtombilden vid diagnostiserad IBS. Metod: Litteratursökningen genomfördes i databaserna PubMed och Scopus i januari 2022. LÄS MER

  5. 5. Undersökning och förbättringsarbete av internlogistik mellan hygienzoner

    Kandidat-uppsats, Högskolan i Skövde/Institutionen för ingenjörsvetenskap

    Författare :Malin Ljungström; Nicklas Rosell; [2022]
    Nyckelord :;

    Sammanfattning : Examensarbetet har utförts som en fallstudie på livsmedelsföretaget Semper AB vid deras produktionsanläggning i Götene där företaget tillverkar välling, modersmjölksersättning och glutenfria mixer. Arbetet innebar undersökning av internlogistik mellan hygienzoner för de tre flödena Wetmix, avfall och Basepowder. LÄS MER