Sökning: "Nutrition claim"

Visar resultat 1 - 5 av 16 uppsatser innehållade orden Nutrition claim.

  1. 1. Fördelar och nackdelar med veganska fodermedel till hund : kan man möta hundens näringsbehov?

    Uppsats för yrkesexamina på grundnivå, SLU/Dept. of Animal Nutrition and Management

    Författare :Alexandra Strand; Lina Svennevid; [2022]
    Nyckelord :aminosyror; brist; djurägare; marknad; miljö; näring; näringsämnen; näringsbehov; proteinkälla; sammansättning; smältbarhet;

    Sammanfattning : När hunden blir en del av familjen appliceras människornas värderingar på dess djurhållning. Värderingarna kan vara av etisk, religiös, miljömässig och hälsomässig karaktär, vilket kan påverka djurägarens val av foder till sina hundar. LÄS MER

  2. 2. New Concept Development of a Blood Glucose-Balancing Functional Beverage

    Master-uppsats, Lunds universitet/Livsmedelsteknik och nutrition (master)

    Författare :Fiona Ernesta; [2021]
    Nyckelord :nordic berries; blood-glucose; functional beverage; food engineering; Technology and Engineering;

    Sammanfattning : Type 2 Diabetes Mellitus (T2DM) have known to be one of the most common degenerative diseases which highly correlate with lifestyle, including consumption habits. It cannot be denied that the availability and accessibility to high processed food, high in carbohydrates play an important role on increasing the risk of T2DM. LÄS MER

  3. 3. Female and male audiences' perception on a plant-based (Vegan) diet after having viewed the documentary film What the Health : How perception on a plant-based diet (Vegan) changes after having watched the documentary film What the Health

    Magister-uppsats, Jönköping University/HLK, Medie- och kommunikationsvetenskap

    Författare :Franziska Saell; [2020]
    Nyckelord :PBD; Vegan; Documentary; What the Health; Audience Perception; Gendered Nutrition;

    Sammanfattning : Veganism (or following a PBD) is scientifically proven to be one of the possible answers to the environmental, ethical and health issues our society is currently facing. The documentary film What the Health advocates this claim and presents the tremendous impacts, meat and dairy production and consumption, have on our environment, our personal health and for the people living on our planet. LÄS MER

  4. 4. Effects of Microwave and Enzyme Treatments on the Softness of Barley Kernels

    Master-uppsats, Lunds universitet/Livsmedelsteknik och nutrition (master)

    Författare :Ilias Nikolakakis; [2020]
    Nyckelord :food engineering; livsmedelsteknik; Agriculture and Food Sciences; Technology and Engineering;

    Sammanfattning : The present master thesis was performed in cooperation with the company “Aventure AB”. The company’s R&D department envisioned a new yoghurt-based product able to decrease the blood glucose levels after a meal. LÄS MER

  5. 5. Svenska konsumenters syn på sötnings-relaterad Front-of-package labeling

    Kandidat-uppsats, Högskolan i Gävle/Avdelningen för ekonomi

    Författare :Alexandra Ekstrand; Jasmine Wiberg; [2019]
    Nyckelord :FOP; WTP; Labeling; Purchasing behavior; Health claim; Nutrition claim;

    Sammanfattning : Sammanfattning Titel: En studie om hur Front-of-packaging påverkar konsumenters attityder. Nivå: C-uppsats, examensarbete i ämnet företagsekonomi. Författare: Alexandra Ekstrand och Jasmine Wiberg. Handledare: Jonas Kågström och Benny Berggren. LÄS MER