Sökning: "broccoli"
Visar resultat 1 - 5 av 18 uppsatser innehållade ordet broccoli.
1. Förpackningar till frukt ochgrönsaker i relation till matsvinn : En studie om förpackningar till frukt och grönsaker kan motiveras ur klimatsynpunkt
Kandidat-uppsats, Karlstads universitet/Fakulteten för hälsa, natur- och teknikvetenskap (from 2013)Sammanfattning : En tredjedel av den globala producerade maten gick förlorad 2019 samtidigt som 690 miljoner människor gick hungriga. Maten som inte konsumeras står för 8–10% av de globala växthusgaserna. LÄS MER
2. Targeted and non-targeted approaches to ImprUV the nutritional profile of greenhouse crops
Kandidat-uppsats, Örebro universitet/Institutionen för naturvetenskap och teknikSammanfattning : This work was made to discover if greenhouse crops, particularly broccoli and Chinese cabbage, can change their metabolism and therefore their nutritional profile depending on what ultraviolet radiation (UV) they were exposed during growth. This is important since the world’s population increases and therefore, we need to be able to produce foods with increased nutritional quality. LÄS MER
3. Tillväxtproblematik i broccoli : sort eller gödslingsberoende?
M1-uppsats, SLU/Dept. of Biosystems and Technology (from 130101)Sammanfattning : Broccoliodling är dyrt och innebär många risker för odlaren. Det finns flertalet kvalitetsfel som kan uppstå. Hål i stock är ett av dessa kvalitetsfel och det kan kosta odlaren stora delar av skörden i svåra fall. LÄS MER
4. 3D printed food and customized siliconemolds : Investigating aesthetic appearance and food preparingmethods for a dysphagia diet
Magister-uppsats, Högskolan i Halmstad/Akademin för ekonomi, teknik och naturvetenskapSammanfattning : Dysphagia is a serious eating disorder currently affecting around 100 thousand people in Sweden and it’s estimated that 1 in 10 people will develop some form of dysphagia during their lifetime around the world. The condition occurs mainly in elders and people who’ve suffered a stroke. LÄS MER
5. Hur påverkas bakegenskaper, smak, utseende och textur på glutenfritt bröd vid tillsats av broccolipulver?
M1-uppsats, Lunds universitet/Livsmedelsteknik och nutrition (master); Lunds universitet/Livsmedelteknisk högskoleutbildning - YTHSammanfattning : Produktionssvinnet för livsmedel i Sverige är cirka 300,000 ton per år. Då befolkningen ökar behöver jordens resurser användas mer effektivt. Broccoli odlas framförallt i södra Sverige och det lämnas kvar så mycket som två tredjedelar på fälten. LÄS MER