Sökning: "food hygiene"

Visar resultat 11 - 15 av 107 uppsatser innehållade orden food hygiene.

  1. 11. Resisting Food Waste

    Master-uppsats, Lunds universitet/Rättssociologiska institutionen

    Författare :Linnéa Berg; [2022]
    Nyckelord :dumpster diving; legal consciousness; Patricia Ewick; Susan S. Silbey; sociology of law; Social Sciences; Law and Political Science;

    Sammanfattning : Today, about one-third of all produced food and drinks are neither eaten nor drunk and turn into food waste. To put this number into perspective, the amount of wasted food would feed three billion people each year. From 2012 to 2018, Swedish grocery stores have more than doubled their amount of food waste, now reaching 100 000 tons per year. LÄS MER

  2. 12. “Imprisoned in my own body”- Women's experiences of Hyperemesis Gravidarum during pregnancy : A qualitative study

    Uppsats för yrkesexamina på avancerad nivå, Umeå universitet/Institutionen för integrativ medicinsk biologi (IMB)

    Författare :Tooba Choudri; [2022]
    Nyckelord :Hyperemesis gravidarum HG ; nausea and vomiting in pregnancy NVP ; HG management; patient perspectives; qualitative; interviews.;

    Sammanfattning : Introduction: Hyperemesis gravidarum (HG) in pregnancy can cause severe and persistent vomiting, nausea, dehydration, vitamin and mineral deficiencies. The symptoms can have varying degrees of impact on women's physical, emotional, social, and marital lives and affect their quality of life. LÄS MER

  3. 13. Ökar risken att drabbas av matförgiftning vid konsumtion av animaliska livsmedel?

    Magister-uppsats, SLU/Department of Molecular Sciences

    Författare :Madeleine Liefke; [2022]
    Nyckelord :Matförgiftning; livsmedelsburen sjukdom; smitta; mikroorganism; livsmedelshygien; allätare; vegan; animaliska livsmedel; vegetabiliska livsmedel; blandade rätter; kosthållning;

    Sammanfattning : Förekomsten av matförgiftningar är ett omfattade problem världen över. Förutom att det innebär ett lidande för den som insjuknat och i värsta fall kan leda till döden, orsakar matförgiftningar även samhällsförluster i form av sjukfrånvaro, sjukersättningar, belastning på sjukvården och produktionsbortfall. LÄS MER

  4. 14. The Effect of Water, Sewage and Hand Hygiene on Waterborne Diseases in Saudi Arabia

    Magister-uppsats, Södertörns högskola/Institutionen för naturvetenskap, miljö och teknik

    Författare :Hanouf Alshareef; [2021]
    Nyckelord :water; sewage; hand hygiene; waterborne diseases; Saudi Arabia;

    Sammanfattning : Waterborne diseases are illnesses caused by microscopic organisms, like viruses, bacteria and  parasites, that transmitted via the fecal-oral route through ingestion of contaminated water or food or by direct person to person contact. The transmission cycle can be broken through safe water supplies, maintaining standards of sanitation and proper handwashing practices. LÄS MER

  5. 15. Food hygiene knowledge, attitudes and practices of food handlers in Bangladeshi homes

    Master-uppsats, Linnéuniversitetet/Institutionen för hälso- och vårdvetenskap (HV)

    Författare :Rubab Tarannum; [2021]
    Nyckelord :Food hygiene; knowledge; attitude and practices KAP ; Food handlers; food safety; climate change; diarrhea; food-borne illness.;

    Sammanfattning : Background Food handlers knowledge and related attitude and practices towards food hygiene plays a significant role in reducing food-borne disease, which represents a growing concern for public health interest. Aim To explore the knowledge, attitudes and practices of food hygiene among food handlers in Bangladeshi homes located in urban areas exposed to climate change. LÄS MER