Sökning: "grodd"
Visar resultat 1 - 5 av 6 uppsatser innehållade ordet grodd.
1. Microbial strains from compost originated from circulated side streams : impact on root growth and root hairs
Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Biosystems and Technology (from 130101)Sammanfattning : Spent mushroom compost, apple waste and other organic waste materials are of great potential to improve soil health, water holding capacity and to supress plant pathogens. Today compost is used in apple orchards as an additional fertilizer or soil amendment. LÄS MER
2. Enzymaktivitet i kostkällor och bromelains förmåga att spjälka vassle- och ärtprotein
Kandidat-uppsats, Lunds universitet/Livsmedelsteknik (kandidat); Lunds universitet/Livsmedelteknisk högskoleutbildning - YTHSammanfattning : Proteiner är kroppens byggstenar och behövs bland annat för att reparera celler, bygga upp vävnader och muskler samt bilda enzymer. Proteinbrist kan leda till försämrad hälsa och därför finns rekommendationer att andelen protein i den dagliga kosten bör utgöra 18 E%. LÄS MER
3. Viktiga sjukdomar på spenat i Sverige
Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Forest Mycology and Plant PathologySammanfattning : Det finns flera sjukdomar som påverkar spenat (Spinacia oleracea). Sjukdomarna sänker skörden och försämras kvaliteten av produkten. Dessutom vill konsumenter inte ha angripna plantor som inte ser bra ut. I Sverige är den allvarligaste sjukdomen spenatbladmögel, orsa-kat av Peronospora effuosa f. LÄS MER
4. Hydroponic Greenhouse: Autonomous identification of a plant s growth cycle
Kandidat-uppsats, KTH/Skolan för industriell teknik och management (ITM)Sammanfattning : In a world with an ever growing population, the ability to grow food eciently is essential. One way to improve the eciency is by automation. The purpose of this project is therefore to investigate how the identification of a plant’s stage in its growth cycle that can be made autonomous. LÄS MER
5. Differences among variety samples of Avena strigosa regarding β-glucan, tocopherols, tocotrienols and avenanthramides
Master-uppsats, SLU/Dept. of Food ScienceSammanfattning : Oats (Avena spp.) is a cereal crop mainly used in food and feed applications. Com-mon oats (Avena sativa) has gained attention because of health supporting proper-ties and potential in reducing the risk of chronic diseases, related to its bioactive compounds β-glucan, tocopherols, tocotrienols and avenanthramides. LÄS MER