Sökning: "hållbar utveckling mat"

Visar resultat 11 - 15 av 131 uppsatser innehållade orden hållbar utveckling mat.

  1. 11. Food preparedness and the protection of agricultural land among municipalities : A case study in Haninge and Heby municipalities

    Master-uppsats, KTH/Hållbar utveckling, miljövetenskap och teknik

    Författare :Freja Handler; [2023]
    Nyckelord :Food preparedness; protection of agricultural land; resilience; municipalities; Livsmedelsberedskap; skydd av jordbruksmark; resiliens; kommuner;

    Sammanfattning : Food provision in times of environmental and social crises has become a hot topic over recent years. The covid-19 pandemic and the Russian war on Ukraine have led to a re-evaluation of Swedish food preparedness. LÄS MER

  2. 12. Matsvinn och design

    Kandidat-uppsats, Mittuniversitetet/Institutionen för naturvetenskap, design och hållbar utveckling (2023-)

    Författare :Sahar Balcazar; [2023]
    Nyckelord :plast; matsvinn; förpackning;

    Sammanfattning : All produktion av mat orsakar växthusutsläpp, därför är det väsentligt att de livsmedel som inhandlas också konsumeras (Jordbruksverket, 2021). Livsmedelskonsumtion behöver vara hållbar utifrån en ekonomisk, social och miljömässig aspekt. LÄS MER

  3. 13. Assessment of oyster mushroom production employing urban-based materials in Stockholm Stad

    Master-uppsats, KTH/Hållbar utveckling, miljövetenskap och teknik

    Författare :Mio Fagerström; [2023]
    Nyckelord :Industrial symbiosis; residual waste streams; Pleurotus ostreatus; Oyster mushroom cultivation; Circular economy; Industriell symbios; restavfallsströmmar; Pleurotus Ostreatus; Ostronskivlings odling; cirkulär ekonomi;

    Sammanfattning : This thesis investigates the opportunities and challenges regarding urban oyster mushroomproduction (Pleurotus Ostreatus) employing urban-based materials in Stockholm Stad as agrowing medium. Additionally, the availability of the five most suitable substrates has beenfurther explored with the indicator’s availability in Stockholm Stad, and the Biologicalefficiency (BE%) for a suitable growing medium and the quantity of the substrates have beenmapped out. LÄS MER

  4. 14. ENGAGEMANGSNIVÅN HOS SMÅ FÖRETAGI ARBETET MED HÅLLBAR UTVECKLING

    Uppsats för yrkesexamina på avancerad nivå, Luleå tekniska universitet/Institutionen för ekonomi, teknik, konst och samhälle

    Författare :Alexandra Grahn; Elice Morén; [2023]
    Nyckelord :Små företag; hållbar utveckling; engagemangsnivå;

    Sammanfattning : Our earth has finite resources. In order to respect this and not exceed its limits, sustainable development is required. If we cannot realize this, there is a risk that the earth will lose the ability to, for example, provide us with food or provide us with natural resources, something people today take for granted. LÄS MER

  5. 15. Cirkulär hydroponi : Från urbant avfall till odlingssubstrat

    Kandidat-uppsats, KTH/Hållbar utveckling, miljövetenskap och teknik

    Författare :Izabella Karlsson; Maya Spencer; [2022]
    Nyckelord :Hydroponics; urban agriculture; circular economy; industrial symbiosis; Hydroponi; urban odling; cirkulär ekonomi; industriell symbios;

    Sammanfattning : Dagens samhälle är fullt av utmaningar vad gäller hållbarhet. En av de viktigaste frågeställningarna är hur mänskligheten kan tänka om jordbruket för att anpassa sig till den förväntade ökningen i efterfrågan på mat, och samtidigt göra jordbruket mer miljövänligt. LÄS MER