Sökning: "mat och sinnen"

Visar resultat 1 - 5 av 18 uppsatser innehållade orden mat och sinnen.

  1. 1. Måltidsmiljöns betydelse för personer med demenssjukdom: en allmän litteraturöversikt

    Kandidat-uppsats, Mälardalens universitet/Akademin för hälsa, vård och välfärd

    Författare :Osman Mariam; Okbay Searet; [2022]
    Nyckelord :General litterature reviw; health; mealenvironment and people with dementia; Allmän litteraturöversikt; hälsa; måltidsmiljö och personer med demenssjukdom;

    Sammanfattning : Bakgrund: Måltidsrelaterade svårigheter förekommer hos personer med demenssjukdom. Måltidsrelaterade svårigheter bidrar till att personerna inte får ett optimalt intag av mat och dryck. Det är viktigt att sjuksköterskan har kunskap om måltidsmiljöns betydelse för att främja hälsa hos personer med demenssjukdom. LÄS MER

  2. 2. Smakfylld hem- och konsumentkunskap : En kvalitativ studie om hur lärare har arbetat och planerar att arbeta med smak kopplat till läroplanen och smakens betydelse och påverkan i undervisningen

    Kandidat-uppsats, Umeå universitet/Institutionen för kost- och måltidsvetenskap

    Författare :Camilla Tengström; Katarina Sundqvist; [2022]
    Nyckelord :;

    Sammanfattning : Background How people experience taste is affected by many different factors such as taste buds, emotions, other senses and memories. Research shows that one of the most important things for the students when they cooked in Home and Consumer Studies was that the food tasted good. LÄS MER

  3. 3. Statistical Analysis and Modeling of the Behavioral Response to Humidity and Olfactory Cues by the Vinegar Fly Drosophila melanogaster

    Master-uppsats, Lunds universitet/Avdelningen för Biomedicinsk teknik

    Författare :Jonathan Lind; [2021]
    Nyckelord :Technology and Engineering;

    Sammanfattning : Animals are impacted by the humidity of their surrounding environment, it affects their ability of thermoregulation, water retention and their overall well-being. For small insects the effects of the surrounding humidity is even more important as they have a limited water storage which depletes faster in a drier environment. LÄS MER

  4. 4. ”Jag vill inte smaka på maten”

    Uppsats för yrkesexamina på grundnivå, Malmö universitet/Fakulteten för lärande och samhälle (LS)

    Författare :Pamela Strandberg; Sara Salmins; [2020]
    Nyckelord :Matneofobi; Social interaktion; Barn; Omsorgsetik; Förskola;

    Sammanfattning : Syftet med vårt examensarbete är att undersöka vilken kunskap förskollärare har av matneofobi och hur de praktiskt arbetar med att få barnen till att smaka på maten för att utveckla barns smakpreferenser. Även hur pedagogerna bemöter barnen i och utanför måltidsituationer samt på vilket sätt de tolkar läroplanen om hälsa. LÄS MER

  5. 5. Lärare och lärarstudenters uppfattningar kring deras kunskaper om kropp och hälsa i de naturorienterande ämnena ur ett F-3-perspektiv.

    Uppsats för yrkesexamina på grundnivå, Malmö universitet/Fakulteten för lärande och samhälle (LS)

    Författare :Caroline Andersson; Erica Olsson; [2020]
    Nyckelord :biologi; lärare; lärarstudenter; undervisning; uppfattningar om lärares kunskaper inom ämnesområdet kropp och hälsa.;

    Sammanfattning : Under vår verksamhetsförlagda utbildning har vi stött på många fortbildningar i svenska och matematik. Vi har även fått en känsla av att få studenter väljer naturkunskap som inriktning vid Malmö universitet. LÄS MER