Sökning: "mejeriprodukter"

Visar resultat 1 - 5 av 90 uppsatser innehållade ordet mejeriprodukter.

  1. 1. Associations between health literacy, ADHD, and eating behaviour

    Master-uppsats, Mittuniversitetet/Institutionen för hälsovetenskaper (HOV)

    Författare :Alina Wolmar; [2023]
    Nyckelord :Attention Deficit Hyperactivity Disorder; ADHD; folkhälsa; hälsolitteracitet; ätbeteende;

    Sammanfattning : Personer med ADHD riskerar ohälsa i högre grad än befolkningen i stort. Såväl matvanor, som hälsolitteracitet kan ha signifikant inverkan på individers hälsa. LÄS MER

  2. 2. Kännedom om och följsamhet till Livsmedelsverkets kostråd : En kvantitativ undersökning

    Uppsats för yrkesexamina på grundnivå, Uppsala universitet/Institutionen för kostvetenskap

    Författare :Elsa Eriksson; Linn Eklund; [2023]
    Nyckelord :;

    Sammanfattning : Sammanfattning Bakgrund: Livsmedelsverkets kostråd har tagits fram för att belysa vilka livsmedel eller livsmedelsgrupper som Sveriges befolkning gynnas att förändra sin konsumtion av. Att följa dessa kan förebygga och minska förekomsten av de livsstilsrelaterade folkhälsosjukdomarna. LÄS MER

  3. 3. Sorunda's specialities

    Kandidat-uppsats, KTH/Arkitektur

    Författare :Lovisa Risberg; [2023]
    Nyckelord :Nynäshamn; Sorunda; kulturhus; självförsörjning; produktion; djurhållning; permakultur;

    Sammanfattning : Det här är en plats dit du kan komma för att lära dig om permakultur - en odlinsprincip som genererar ett slutet kretslopp av vatten, kväve och andra näringsämnen - se hur produktionen av spannmål och mejeriprodukter går till eller besöka caféet eller restaurangen med mat baserad på råvaror som har tillverkats och producerats i Sorunda. Här kan du dessutom vara en del av bakningen som går till i bageriet eller hälsa på djuren som finns i stallen. LÄS MER

  4. 4. Perceptions of Swedish Dairy Companies and Their Role in Sustainable Development

    Master-uppsats, KTH/Skolan för elektroteknik och datavetenskap (EECS)

    Författare :Kimberly Akiko Nakayama; [2023]
    Nyckelord :sustainable development; Swedish dairy industry; sustainability communication; hållbar utveckling; svensk mejeriindustri; hållbarhetskommunikation;

    Sammanfattning : I denna uppsats utforskar författaren hur svenska mejeriföretag uppfattas som hållbara. Både från anställda inom Sverige största mejeriföretags perspektiv och från svenska konsumenters perspektiv. LÄS MER

  5. 5. Råmjölkens användningsmöjligheter och egenskaper : the uses and properties of colostrum

    Kandidat-uppsats, SLU/Department of Molecular Sciences

    Författare :Signe Magnussen; [2022]
    Nyckelord :råmjölk; näringsämnen; bearbetning; livsmedel;

    Sammanfattning : Råmjölken är den första mjölken som däggdjur producerar efter födsel. Råmjölken är rik på makro- och mikronäringsämnen, immunmodulatorer och tillväxtfaktorer. Råmjölken produceras ungefär de tre första dagarna efter födseln. Kon producerar mer råmjölk än vad kalven behöver. LÄS MER