Sökning: "milk substitute products"
Visar resultat 1 - 5 av 7 uppsatser innehållade orden milk substitute products.
1. Skogsprodukter som idisslarfoder vid bristsituationer med fokus på mjölkkor
Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Animal Nutrition and ManagementSammanfattning : Träd innehåller cellulosa och hemicellulosa, vilket idisslare kan bryta ned och utvinna energi ifrån. Skogsprodukter/skogsråvaror så som träflis, spån, bark och pappersmassa har därför god potential till att fungera som grovfoder för idisslare. LÄS MER
2. Comparison between conventional (animal origin) milk and milk from plant kingdom
Kandidat-uppsats, SLU/Department of Molecular SciencesSammanfattning : Plant-based milks are an emerging market, often used as a substitute to bovine milk. The purpose for choosing a plant-based milk can be due to medical reasons such as milk-protein allergy and lactose intolerance. Lifestyle choices such as a thrive to-wards a vegan diet can be another factor. LÄS MER
3. Matbutikers hantering av mjölk och mjölksubstitut; spill och försäljningsstrategi
Kandidat-uppsats, KTH/Hållbar utveckling, miljövetenskap och teknikSammanfattning : I dagsläget överproduceras och överkonsumeras mat, samtidigt slängs 30% av all mat som produceras i världen. Matproduktionen står för en stor del av världens miljöbelastning; främst genom animaliska produkter såsom kött och mejeriprodukter, och därför har ämnet blivit mycket omtalat. LÄS MER
4. Mjölk 2017 - vad avgör om växtbaserade substitut inkluderas i kategorin?
C-uppsats, Handelshögskolan i Stockholm/Institutionen för marknadsföring och strategiSammanfattning : The grocery industry has grown explosively during the last years which partly can be explained by the expansion of categorizes that used to contain only a few core products. These core products, such as; meat, pasta, milk and flour can today be substituted by amounts of new plant-based products. LÄS MER
5. The effect of vegetable fat on cheese yield and cheese properties
Master-uppsats, SLU/Dept. of Food ScienceSammanfattning : The production of cheese is in continuous development with objectives to in-crease productivity, achieve changes in shelf life and functional properties of the products. One concept in the development is to substitute milk fat with vegetable fats and oils in the manufacture of cheese. LÄS MER